Σωστή προστασία κάτω από τον ήλιο!

Χρειαζόμαστε αντιηλιακά με δείκτη προστασίας 30 για να προστατεύσουμε επαρκώς το δέρμα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «Drug and Therapeutics Bulletin». Ωστόσο, οι οδηγίες από τον ανεξάρτητο βρετανικό φορέα National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) αναφέρουν ότι ένα αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 15 είναι επαρκές, αρκεί να γίνει σωστή επάλειψη στο σώμα.

Η διαφορά μεταξύ των κατευθύνσεων που δίνονται από τους ειδικούς ενδεχομένως οφείλεται στο ότι, όπως αναφέρεται στην ιατρική επιθεώρηση, η προστασία που μας δίνουν τα αντιηλιακά στην πραγματικότητα δεν φτάνει ούτε στο μισό του αναγραφόμενου δείκτη προστασίας τους, εξαιτίας του ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν απλώνουμε επαρκή ποσότητα αντιηλιακού στο σώμα μας.

Η έρευνα έδειξε ότι ένα αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 15 παρέχει κάλυψη εφόσον απλωθεί σωστά. Για την προστασία του δέρματος απαιτείται κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επιδερμίδας να καλύπτεται με 2mg αντιηλιακού, γεγονός που σημαίνει ότι ένας ενήλικος πρέπει να χρησιμοποιήσει το 1/6 ενός μπουκαλιού 200 ml για να καλύψει όλο το σώμα του.