Φιλέτο ψαριού με σάλτσα σκόρδου και δυόσμου

Όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση (τα περισσότερα), αλλά οι ωφέλειά τους είναι επίσης τεράστια. Ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας, βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, ενώ μας προσφέρουν και τα σούπερ ωφέλιμα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. Σημειώστε επίσης ότι συνδράμουν στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και φυσικά στη δίαιτά μας.

Υλικά
1 κιλό ψάρι
1/2 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα
2 πράσινες πιπεριές
2-3 καρότα
2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι δυόσμο
φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Το αφήνουμε να στραγγίξει και ασχολιόμαστε με τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα αναμειγνύουμε με το χυμό του λεμονιού και το λάδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το ψάρι και το βάζουμε να βράσει με λίγο αλάτι, πιπέρι και ντομάτα. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε τη σάλτσα, την οποία έχουμε ήδη ετοιμάσει. Σερβίρουμε ενώ το ψάρι μας είναι ζεστό ακόμα.