10 έξυπνα κόλπα που θα κάνουν τη ζωή κάθε γονιού ευκολότερη

Η ανατροφή των παιδιών είναι μια διαδικασία γεμάτη προκλήσεις, τις οποίες για να αντιμετωπίσεις πρέπει να είσαι εφευρετικός, έξυπνος και πρακτικός. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποια από τις παρακάτω καταστάσεις, αντιγράψτε τις λύσεις που σας δίνουμε. Θα σας φανούν σίγουρα χρήσιμες.

Η μάχη με το χαρτί τουαλέτας

Πόσες φορές έχετε εξηγήσει στο παιδί σας ότι πρέπει να χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη ποσότητα χαρτιού στην τουαλέτα; Επειδή, τα παιδιά δυσκολεύονται κάποιες φορές να κατανοήσουν τα μεγέθη και τις ποσότητες που τους εξηγούμε, σημειώστε με έναν χρωματιστό μαρκαδόρο ή ένα χαρτάκι στον τοίχο το σημείο που δεν πρέπει το χαρτί τουαλέτας να ξεπερνά.

Ποτηράκι παγωτού

Αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών το καλοκαίρι είναι τα παγωτά και οι γρανίτες. Δυστυχώς, όμως, οι υψηλές θερμοκρασίες τα κάνουν να λιώνουν πάνω στα χέρια και τα ρούχα των παιδιών. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε στο παιδί παγωτό «ντύστε» το ξυλάκι του με ένα χαρτάκι για cup cakes. Απλώς κάντε μία τρύπα στη μέση του και περάστε το ξυλάκι από εκεί. Το παιδί θα απολαύσει το παγωτό του και εσείς δεν θα ανησυχείτε για λεκέδες από σοκολάτα πάνω στα ρούχα του.

Καπάκι ποτού

Μπορείτε με το ίδιο χαρτάκι να προστατεύστε το ποτό του παιδιού σας από «επιθέσεις» εντόμων ή από διαρροές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρυπήσετε το χαρτάκι στην μέση και να περάσετε το καλαμάκι στην τρύπα. Το παιδί σας μπορεί να απολαύσει τον χυμό, το γάλα ή το αναψυκτικό του με την ησυχία του.

Το σπρέι για τα τέρατα

Το μικρό σας φοβάται τέρατα και φαντάσματα; Γεμίστε ένα δοχείο με στόμιο βαποριζατέρ με νερό και … ψεκάστε μακριά ό,τι φοβίζει το παιδί σας.

Το κόλπο για το κρεβάτι

Φοβάστε ότι το παιδί σας θα πέσει από το κρεβάτι του την ώρα του ύπνου; Ενώστε δύο μακαρόνια κολύμβησης κάτω από τα σεντόνια του κρεβατιού και χαρίστε στο παιδί σας έναν ασφαλή ύπνο.

Το μαγικό χέρι

Το μωράκι σας δεν κοιμάται αν δεν αγγίζετε την πλάτη του; Ήρθε η ώρα να ξεπεράσετε αυτό το στάδιο με ένα χέρι… βοηθείας από δημητριακά και συγκεκριμένα ρύζι. Γεμίστε μία τσάντα πολλαπλών χρήσεων με ρύζι, δέστε το τελείωμά της με ένα λαστιχάκι και αφήστε το πάνω στην πλάτη του μωρού

Ζωγραφική με… αυγοθήκη

Ξεχάστε τα λερωμένα πατώματα, τραπεζάκια ή χαλιά κάθε φορά που το παιδί σας ζωγραφίζει με νερομπογιές. Αντί να ανοίγετε κουτάκια τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα να γυρίσουν και να λερώσουν με το χρώμα τους τον χώρο, χρησιμοποιήστε μία αυγοθήκη για να ξεπλένουν τα πινέλα τους αλλά και για να αναμειγνύουν διαφορετικά χρώματα μεταξύ τους.

Ζωγραφική με καθαρά ρούχα

Ξεχάστε τις γεμάτες μαρκαδόρους μπλούζες. Πώς; Κολλήστε σιδερώνοντας την μπλούζα από την μέσα πλευρά ένα κομμάτι διαφανούς πλαστικής μεμβράνης στην μπλούζα του παιδιού και έτοιμοι!

Ξεχωρίζοντας τα ρούχα

Τα παιδάκια σας είναι ίδιου φύλου και περίπου στην ίδια ηλικία; Για να ξεχωρίσετε τα ρούχα τους ζωγραφίστε τις ετικέτες τους με μία τελεία από ανεξίτηλο μαρκαδόρο για να μην σβήσουν ποτέ και εσείς να μην ξαναμπερδευτείτε!

Ταξίδια χωρίς καβγάδες

Κουραστήκατε να ακούτε τις φωνές των παιδιών σας στο πίσω κάθισμα την ώρα των ταξιδιών; Χωρίστε τα και απολαύστε ένα ήσυχο ταξίδι. Αν και αυτό δεν πετύχει δοκιμάστε κάποιο παιχνίδι για τον δρόμο για να τα κρατήσετε απασχολημένα όλη την ώρα.

Πηγή: brightiside.com