10 συμβουλές για να μυρίζει υπέροχα το σπίτι σας μέσα στις γιορτές

Όλοι λατρεύουμε τα σπίτια που μυρίζουν όμορφα. Σε αυτά χαλαρώνουμε πιο εύκολα. Μπορούμε να χουχουλιάσουμε με περισσότερη ηρεμία και να απολαύσουμε το φαγητό, το ποτό ή το αφέψημά μας απαλλαγμένοι από άγχη και σκοτούρες.

Φυσικά, αυτό είναι κάτι που αποζητάμε περισσότερο μέσα στις γιορτές. Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους καλεσμένους μας.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τρόπους να κάνετε το σπίτι σας να μυρίσει υπέροχα στις γιορτές, αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο!

Συντηρήστε σωστά το κλιματιστικό

Είτε πρόκειται για ζέστη είτε για κρύο το air condition πρέπει να καθαρίζεται. Ανανεώστε τα φίλτρα του για να αποφύγετε δυσάρεστες οσμές.

Χρησιμοποιήστε εξαερισμό

Τις κρύες μέρες του χειμώνα που το να αερίζουμε το σπίτι είναι δύσκολο ο εξαερισμός είναι σωτήριος. Ιδιαίτερα στο μπάνιο μετά τα ντουζ! Γλιτώνετε από μυρωδιά και ανεπιθύμητη υγρασία.

Αρωματικά έλαια

Τα αιθέρια έλαια προσδίδουν μια φυσική και φρέσκια νότα στο σπίτι. Τοποθετήστε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο σε ένα βαζάκι λύχνου μαζί με λίγο νερό. Ανάψτε το κεράκι ρεσό και αφήστε το άρωμα να διαχυθεί στον χώρο. Διαλέξτε λεβάντα για ηρεμία στην κρεβατοκάμαρα και λεμονανθούς με γκρέιπφρουτ για το γραφείο ή τον χώρο εργασίας σας.

DIY Αρωματικά

Διώξτε δυσάρεστες και βαριές μυρωδιές από την κουζίνα βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι με νερό φλούδες λεμονιού μαζί με ευκάλυπτο και μέντα ή πορτοκάλι με κανέλα. Αφήστε το καπάκι ανοιχτό για να μοσχομυρίσει όσο γίνεται περισσότερο ο τόπος.

Σακουλάκια λεβάντας

Στις ντουλάπες και τα συρτάρια σας ανάμεσα σε ρούχα τοποθετήστε σακουλάκια λεβάντας για να μυρίζετε και εσείς πάντα όμορφα!

Φυτά στο σπίτι

Δεν προσθέτουν μόνο ομορφιά στο σπίτι μας. Ανανεώνουν και τον αέρα του. Ο φίκος, τα χλωρόφυτα, τα σπαθίφυλλα και άλλα παρόμοια φυτά θα απομακρύνουν τις τοξίνες από τον χώρο σας και θα του χαρίσουν υπέροχη μυρωδιά…

Φροντίστε τα χαλιά σας

Γνωρίζετε πως ό,τι και αν πατάμε έξω το μεταφέρουμε στο σπίτι. Και όταν υπάρχουν χαλιά στον χώρο τότε η σκόνη, η μυρωδιά, το νερό φυλακίζονται σε αυτά. Για να γλιτώσετε την άσχημη μυρωδιά, αλλά και να διατηρηθούν τα χαλιά σας για περισσότερο καιρό ψεκάστε τα με λίγη μαγειρική σόδα, αφήστε τη για 15 λεπτά και σκουπίστε μακριά τις δυσάρεστες οσμές.

Βρεγμένα ρούχα

Φροντίστε τα ρούχα σας να στεγνώνουν πολύ καλά όταν τα απλώνετε, η υγρασία που αφήνουν επηρεάζει πολύ την μυρωδιά του σπιτιού μας. Επιπλέον, μην κρατάτε τα χειμερινά παπούτσια σας σε ένα μέρος, δίπλα στην πόρτα για παράδειγμα. Απλώστε τα στον χώρο για να μπορεί ο αέρας να ανανεώνεται ευκολότερα.

Καθαρίστε την καμινάδα

Αν έχετε τζάκι είναι καλό κατά καιρούς να καθαρίζετε και την καμινάδα του. Καλό είναι αυτό να γίνει πριν ανάψετε το τζάκι, διαφορετικά ο καπνός που έχει κολλήσει πάνω της δεν θα κατευθύνετε μόνο προς τα πάνω, αλλά θα επιστρέφει και μέσα στο σπίτι.

Ανάψτε κεριά

Μερικά αρωματικά κεριά την ώρα που διαβάζετε στο σαλόνι θα σας προσφέρουν μια ρομαντική, αλλά και ευχάριστη μυρωδάτη ατμόσφαιρα!