11 αξιοζήλευτα ελληνικά δημόσια σχολεία που κάθε παιδί θα ήθελε να φοιτά

Τελευταία όλο και αυξάνεται ο αριθμός των ελληνικών δημόσιων σχολείων που αποκτούν μια εντελώς ανανεωμένη όψη στην οποία κυριαρχούν τα χρώματα και αφήνουν πίσω τους την κλασική εικόνα του γκρίζου κτιρίου.

Η ομάδα που βάζει χρώμα στα σχολεία όλης της χώρας

Τα μέλη της ομάδας Urban Act μεταμορφώνουν τα «γκρίζα» κτίρια σε πολύχρωμες οάσεις, κάνοντας τους μαθητές να μην βλέπουν την ώρα να βρεθούν στο σχολείο τους.

Με θέματα που οι καλλιτέχνες αντλούν κυρίως από το περιβάλλον τους, με αναφορές στον αθλητισμό και στις τέχνες δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν τη μεταμόρφωση των σχολείων τους σε ένα τεράστιο καμβά με ιστορίες χρωμάτων.

Μέσα από τις εικαστικές τους δημιουργίες οι καλλιτέχνες της ομάδας παρεμβαίνουν στον δημόσιο χώρο όχι για να κουκουλώσουν την ασχήμια αλλά για να αναπτύξουμε τη φαντασία. Όπως χαρακτηριστικά λένε θέλουμε “να επιτεθούμε στο γκρίζο, ουδέτερο και χρωματικά ομοιόμορφο σχολικό περιβάλλον.”

Η δράση της ομάδας δεν μένει μόνο σε μία τοιχογραφία. Οι καλλιτέχνες οργανώνουν παράλληλα εργαστήρια στους μαθητές των σχολείων που ζωγραφίζουν, στα οποία συστήνουν την τέχνη του γκράφιτι και τις τεχνικές τους.

Το πρόγραμμα της Urban Act χρηματοδοτείται από φορείς , προγράμματα μέχρι και από χορηγίες-υποστηρικτές, σύμφωνα με την ομάδα, ενώ αρκετές φορές υπάρχει σημαντική συνεισφορά και από τα παιδιά τα οποία συμμετέχουν.

Δείτε φωτογραφίες δημόσιων σχολείων που άλλαξαν όψη χάρη στα γκράφιτι

2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου-Χολαργός

3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου

6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου

10ο Δημοτικό Καλλιθέας

1o ΕΠΑΛ Ραφήνας

12ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

14ο Γυμνάσιο Καλλιθέας

56ο Δημ. Σχολείο Αθηνών

Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας, Δήμος Μαραθώνος

1ο Δημοτικό Σχολείο Περαία, Θεσσαλονίκη

5ο &11ο Δημ. Σχολεία & 3ο Νηπ. Αγίας Παρασκευής.