13χρονη πέθανε ξαφνικά από «σιωπηλή νόσο» – Οι γονείς της προειδοποιούν για να μην θρηνήσουμε άλλα παιδιά

Σε σοκ βρίσκεται μια οικογένεια αφού η 13χρονη κόρη τους αρρώστησε ξαφνικά και έχασε τη ζωή της  6 μέρες αργότερα.  Η Lauren Menzies ήταν μια χαρά όταν ξαφνικά εμφάνισε συμπτώματα γρίπης που γρήγορα χειροτέρευσαν

Η έφηβη πέθανε από σήψη

Οι γονείς της Λόρεν, Κρις και Σάρα θέλουν σήμερα να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν και άλλους ανθρώπους για τα συμπτώματα της νόσου που σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους.

Όταν η Λόρεν άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και να αναπνέει γρήγορα, η μητέρα της νόμιζε ότι τα συμπτώματά της δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν απλό πόνο στην κοιλιά, σύμφωνα με την Sun.

«Όταν την πήγαμε στο νοσοκομείο νόμιζα ότι απλά ήμουν υπερβολική», δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπάρχουν τόσες ασθένειες τριγύρω μας που πίστευα ότι αυτό ήταν κάτι συνηθισμένο.

Ήταν στο μάθημα χορού τη Δευτέρα, σε ένα μάθημα την Τρίτη, οπότε δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ήταν κάτι πιο σοβαρό από έναν κοιλόπονο. Ξαφνικά άρχισε να αναπνέει λίγο γρήγορα και φαινόταν κάπως αναστατωμένη. Τότε η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται. Έκανε περίεργα πράγματα. Τη ρώτησαν την ημερομηνία γέννησής της και μπερδεύτηκε», ανέφερε η μητέρα της.

Έξι ημέρες αργότερα, η Λόρεν πέθανε

Η οικογένεια της 13χρονης, συγκεντρώνει χρήματα και καλεί σε ευαισθητοποίηση για τους σκοπούς της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sepsis Research FEAT. «Θέλουμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στη συγκέντρωση κεφαλαίων και την έρευνα για τη θεραπεία της σηψης» λένε

Σηψαιμία: Τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν όταν ένα παιδί εμφανίζει υψηλό πυρετό

Στο Νοσοκομείο Παίδων 11χρονος με πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Η σηψαιμία (ή βακτηριαιμία) είναι μια πολύ σοβαρή νοσολογική ασθένεια που μπορεί να συμβεί σε όλες τις ηλικίες, και στα δυο φύλα, και χαρακτηρίζεται από την ανίχνευση μικροβίων-βακτηρίων στο αίμα (κυκλοφορικό σύστημα).

Η σήψη εμφανίζεται ως επιπλοκή της σηψαιμίας και ως εκ τουτού είναι αρκετά σοβαρότερη. Συγκεκριμένα, σήψη είναι η εκτεταμένη φλεγμονή σε ολόκληρο τον οργανισμό, η οποία προκαλείται όταν η σηψαιμία δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Αυτή η φλεγμονή δημιουργεί θρόμβους στο αίμα, οι οποίοι μπλοκάρουν την κυκλοφορία και την παροχή αίματος σε ζωτικά όργανα, οδηγώντας σε οργανική ανεπάρκεια.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΝΟΣΟΣ – ΑΙΤΙΑ – ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ

Οποιαδήποτε λοίμωξη – φλεγμονή ανθρωπίνου οργάνου ή ιστού μπορεί να προκαλέσει τη βακτηριαιμία (τα μικρόβια μεταφέρονται σε όλο το σώμα δια της αιματικής κυκλοφορίας).

ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΝΟΣΟΣ – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Η σηψαιμία είναι σοβαρότατη κατάσταση και ο ασθενής έχει την όψη βαρέους πάσχοντος. Υψηλός πυρετός, ρίγη, ταχύπνοια, ταχυκαρδία, μη καλή επαφή με το περιβάλλον, πετέχειες (εκχυμώσεις), είναι  συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τη σηψαιμία.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ – ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η γνώση της βασικής αιτίας (οστεομυελίτιδα, μηνιγγίτιδα, ενδοκαρδίτιδα κλπ) είναι απαραίτητη για τη διάγνωση τη σηψαιμίας. Μικροβιολογικές εξετάσεις όπως η αιμοκαλλιέργεια, οι δείκτες πήξεως, η καλλιέργεια εγκεφαλονωτιαίου υγρού και ούρων είναι σημαντικής αξίας για τον καθορισμό της επικίνδυνης για τη ζωή κατάστασης της σηψαιμίας.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Οι επιπλοκές μπορεί να είναι η καταπληξία και η διάχυτος ενδαγγειακή πήξη με τελικό αποτέλεσμα το θάνατο.

Advertisement

ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Η σηψαιμία είναι μια κατάσταση του οργανισμού που χρήζει άμεσης εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Ενδοφλέβιος αγωγή με αντιβιοτικά (πλάσμα, παράγοντες αίματος κτλ), και λοιπά φάρμακα διατήρησης των ζωτικών σημείων πρέπει να χορηγούνται άμεσα.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ – ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του βασικού αιτίου που ενδέχεται να αναπτύξει σηψαιμία είναι καθοριστικής σημασίας για τη πρόγνωση.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξάνδρα Παπανικολάου: “Το Ίδρυμα Vodafone εστιάζει στις ψηφιακές δεξιότητες εκπαιδευτικών και μαθητών”

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορίνθου μεταμορφώθηκε σε μια όαση χρωμάτων!

Αποκαλύψεις-σοκ για τον 44χρονο προπονητή ΤαεΚβοΝτο: Τα “κόλπα” του, η γκαρσονιέρα και τα βίντεο με τις πράξεις του