2 καταφύγια στην Πάρνηθα για μια ξεχωριστή εκδρομή με τα παιδιά σας!

Μία μόλις ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο όμορφο και άγνωστο, για πολλούς, βουνό της Πάρνηθας μπορετε να αναπνεύσετε οξυγόνο, να αποδράσετε από τη πολύβουη πόλη, να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να απολαύσετε καφέ, φαγητό αλλά και τη διαμονή σας σε κάποιο από τα 2 υπέροχα καταφύγια που υπάρχουν στην περιοχή.

Τα ορειβατικά καταφύγια κτίστηκαν σε κομβικά σημεία (πάνω στην πορεία των αναβάσεων προς την κορυφή, ή σε κόμβους μονοπατιών), ώστε να διευκολύνουν τους ορειβάτες στις διαδρομές που επιλέγουν να κάνουν. Η φιλοσοφία τους από την αρχή, δεν ήταν η προσέγγιση στην πολυτέλεια και την παροχή υπηρεσιών καθώς είναι κυρίως χώροι ξεκούρασης και χαλάρωσης σε ζεστό περιβάλλον.

Θυμηθείτε να επικοινωνήσετε προτού οργανώσετε την εκδρομή σας  με τους υπεύθυνους των καταφυγίων, για να σιγουρευτείτε ότι λειτουργούν και υπάρχει διαθεσιμότητα για διαμονή!

Καταφύγιο Μπάφι

Το καταφύγιο Μπάφι είναι οργανωμένο και κατάλληλο να δεχτεί επισκέπτες κάθε ηλικίας όπου τους δίνεται η δυνατότητα να χαλαρώσουν μέσα στην φύση και τον καθαρό αέρα και να ανακαλύψουν το μοναδικό ελατόδασος της Αττικής μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Σε υψόμετρο 1160 περίπου, στα ξύλινα τραπέζια στην αυλή μπορείτε να απολαύσετε καφέ, ροφήματα αλλά ακόμη και φαγητό! Ένα καταφύγιο οργανωμένο και κατάλληλο να δεχτεί επισκέπτες κάθε ηλικίας όπου παρέχει στους επισκέπτες του όχι μόνο την παραδοσιακή ζεστή φιλοξενία, αλλά παράλληλα τους βοηθά να γνωρίσουν τις απαράμιλλες ομορφιές του τόπου να χαλαρώσουν μέσα στην φύση τον καθαρό αέρα την όμορφη θέα και να ανακαλύψουν το μοναδικό ελατόδασος της Αττικής μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Είναι ανοιχτό κάθε μέρα, όλο το χρόνο, από τις 08.00 ως τις 21.00 και διαθέτει 4 αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν κατά προσέγγιση 200 άτομα.

Το καταφύγιο παρέχει για διανυκτέρευση έξι, συνολικά, ξεχωριστούς χώρους.

  • ένα μεγάλο, χωρητικότητας 25 ατόμων.(10€/ άτομο)
  • ένα δωμάτιο χωρητικότητας 8 ατόμων.(10€/ άτομο)
  • ένα δωμάτιο χωρητικότητας 5 ατόμων.(10€/άτομο)
  • ένα δωμάτιο χωρητικότητας 3 ατόμων.(10€/άτομο)
  • ένα δωμάτιο χωρητικότητας 2 ατόμων με δικό του μπάνιο.(60€ με πρωινό)
  • μία σοφίτα χωρητικότητας 20 ατόμων για μεγάλες ομάδες προσκόπων, μαθητών κτλ για διανυκτέρευση σε στρωματάκια(8€/άτομο)

Από το καταφύγιο παρέχονται μαξιλάρια και κουβέρτες. Για λόγους καθαριότητας και υγιεινής όμως, ο επισκέπτης είναι απαραίτητο να έχει μαζί του δύο σεντόνια, υπνόσακο (αν διαθέτει), μαξιλαροθήκη και παντόφλες.

Για επιπλέον πληροφορίες ή για να μάθετε τη διαθεσιμότητα των δωματίων επικοινωνήστε  στα τηλέφωνα του καταφυγίου ή στο e mail info@mpafi.gr.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα το επισκεφθείτε πατώντας εδώ

Καταφύγιο Μπάφι
2102403556 | 2102469050
6977648739

Καταφύγιο Φλαμπούρι

Στη θέση Φλαμπούρι και σε υψόμετρο 1.158 μ., βρίσκεται το Καταφύγιο “Φλαμπούρι”, του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών.

Σας προσφέρει την δυνατότητα να χαλαρώσετε στην φύση και τον καθαρό αέρα. Απολαύστε τον καφέ σας και το φαγητό σας και πάρετε μέρος, σε μία από τις πολλές δραστηριότητες που οργανώνουν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου στην ευρύτερη περιοχή του δρυμού της Πάρνηθας.

Ιδανικός χώρος μέσα στη φύση για οικογένειες με παιδιά, αφού στους χώρους του καταφυγίου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Το Φλαμπούρι ηλεκτροδοτείται από μπαταρίες, που φορτίζουν από την ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά), ενώ όταν παραστεί ανάγκη από γεννήτρια. Θερμαίνεται από θερμοδυναμικό τζάκι και σώματα καλοριφέρ, προσπαθώντας για τη λιγότερη δυνατή ρύπανση της ατμόσφαιρας, εξοικονομώντας ενέργεια με τρόπους, φιλικούς προς το περιβάλλον.

Διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και προσφέρει φρεσκομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, γλυκά και ροφήματα. Μπορείτε επίσης να διανυκτερεύσετε στον επάνω όροφο του καταφυγίου σε ένα χώρο άνετο και ζεστό, με ξύλινο πάτωμα και ξύλινη οροφή, κάνοντας έναν αναζωογονητικό και ξεκούραστο ύπνο. Παρέχονται στρώματα μαξιλάρια και κουβέρτες ενώ είναι απαραίτητο να φέρετε υπνόσακο ή σεντόνια και μαξιλαροθήκη.

Ανοιχτά:
Όλο το χρόνο τα Παρασκευοσαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.
Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης. Το Πάσχα και τον Αύγουστο είναι κλειστό.

Παρασκευή: 11:00-22:00
Σάββατο: 08:30-22:30
Κυριακή: 08:30-19:00

Διαμονή

Μειωμένο λόγω οικονομικής κρίσης,
Παιδιά 8 €, Μεγάλοι 10 €

Μάθετε περισσότερα για την πρόσβαση πατώντας εδώ

Καταφύγιο Φλαμπούρι
210 24 646 66
6972256215
Ώρες επικοινωνίας: 11:00-17:00