Αρχική Infokids Συνταγές 3 καλοκαιρινές δροσιστικές συνταγές με καρπούζι!

3 καλοκαιρινές δροσιστικές συνταγές με καρπούζι!

Το καρπούζι είναι «σήμα» κατατεθέν του καλοκαιριού και αγαπημένη τροφή τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων. Το Infokids.gr σας προτείνει 3 υπέροχες και άκρως δροσιστικές συνταγές με καρπούζι που είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα στα καλοκαιρινά τραπέζια. Όλα τα μέρη του καρπουζιού είναι καταναλώσιμα, ακόμα και τα εσωτερικά σπόρια, τα οποία μάλιστα έχουν θρεπτική αξία. Είναι καλές πηγές πρωτεΐνης και λιπαρών, καθώς περιέχουν και φυτικές ίνες. Θα συμβουλεύαμε λοιπόν να καταναλώνετε και τα σπόρια μαζί με τον καρπό.

Πώς να επιλέξετε καρπούζι

Διαλέξτε ένα καρπούζι που να είναι βαρύ για το μέγεθος του. Ελέγξτε αν έχει χτυπήματα ή μαλακές κηλίδες. Στη μια πλευρά του το καρπούζι θα πρέπει να έχει ελαφρώς διαφορετικό χρώμα λόγω του χώματος που ακουμπούσε κατά την ωρίμανση του. Αυτόσημαίνει ότι το φρούτο δεν κόπηκε πρώιμα και θα έχει καλύτερη γεύση. Πριν κόψετε το καρπούζι να το πλύνετε σε τρεχούμενο κρύο νερό ή καθαρίστε το με μια βρεγμένη πετσέτα.

Λεμονάδα με Καρπούζι

Υλικά

500 γρ. καρπούζι κομμένο σε κύβους χωρίς κουκούτσια

240 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

240 ml χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το καρπούζι και το νερό σε ένα μπλέντερ. Αναδεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Στραγγίζουμε το μίγμα μας σε μια κανάτα και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βάζουμε την κανάτα στο ψυγείιο μέχρι να κρυώσει καλά η λεμονάδα μας.

Σαλάτα με Καρπούζι

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι ξίδι

1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο

1 καρπούζι, κομμένο σε κύβους

115 γραμμάρια τριμμένη φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.  Έπειτα ρίχνετε μέσα το καρπούζι και τη φέτα. Περιχύνετε με λίγο από το dressing, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Ζελέ Καρπούζι

Υλικά:

750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια

115 γρ. νερό

85 γρ. ζάχαρη

15 γρ. χυμός λεμονιού

15 γρ. ζελατίνη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και το κρυώνουμε. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπλέντερ, μαζί με το καρπούζι και αλέθουμε. Σουρώνουμε το μείγμα στο σινουά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και τον χυμό λάιμ, ομογενοποιούμε το μείγμα και το σουρώνουμε στο σινουά.Κρυώνουμε στους 30° C περίπου, το μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα και τα σερβίρουμε με το ζελέ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.