365 – Γίνε πιο θετικός γονέας σε 365 ημέρες: Το νέο βιβλίο του Φώτη Παπαναστασίου μας προκαλεί να γίνουμε καλύτεροι γονείς!

Το νέο βιβλίο του δημοφιλούς συγγραφέα των best sellers και αναγνωρισμένου ειδικού παιδαγωγού Φώτη Παπαναστασίου που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πεδίο απευθύνεται σε όλους τους γονείς.

Το 365 – Γίνε πιο θετικός γονέας σε 365 ημέρες δεν είναι ένα κλασικό βιβλίο με εύκολες λύσεις και κοινότοπες νουθεσίες που επιδιώκει να υποδείξει στους γονείς τι πρέπει να κάνουν και τι όχι στην ανατροφή των παιδιών τους. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και διαδραστικό βιβλίο, το οποίο καλεί τον αναγνώστη όχι απλώς να το διαβάσει, αλλά να γράψει σε αυτό τη δική του οικογενειακή ιστορία.

Ο πολύτιμος ρόλος της θετικής ανατροφής

Βασιζόμενο στη θετική ανατροφή, μια σύγχρονη προσέγγιση που επιτρέπει στους γονείς να αναπτύξουν και να διατηρήσουν ισχυρούς δεσμούς με το παιδί σε όλα τα στάδια της αναπτυξιακής του πορείας, το βιβλίο 365 – Γίνε πιο θετικός γονέας σε 365 ημέρες διαρθρώνεται σε 12 μήνες, καθένας από τους οποίους είναι αφιερωμένος σε έναν τομέα-στόχο που θα πρέπει να κατακτήσουν οι γονείς, όπως είναι η αποτελεσματική επικοινωνία, η θετική πειθαρχία, η οριοθέτηση, ο ποιοτικός χρόνος, η συνεργασία, η συναισθηματική αγωγή, η αυτοεκτίμηση κα πολλοί ακόμη.

Στην ενότητα του εκάστοτε μήνα, οι γονείς μπορούν να βρουν tips, συμβουλές, δραστηριότητες και ασκήσεις που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν όλους τους στόχους τους που αφορούν την ανατροφή των παιδιών τους. Τους δίνεται, επίσης, η δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία τους, να κάνουν την ανασκόπησή τους και να επαναπροσδιορίζουν τους εν λόγω στόχους. Σε αυτό
τους βοηθούν και τα ειδικά αυτοκόλλητα που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου.

Κάθε τομέας-στόχος, που παρουσιάζεται με τρόπο αναλυτικό και εύληπτο, κρίνεται εξίσου σημαντικός για την ανατροφή του παιδιού. Ολοκληρώνοντας κάθε μήνα, οι αναγνώστες θα βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στον μελλοντικό εαυτό τους ως θετικοί γονείς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα (μοβ και πράσινο) για να επιλέξει κάθε γονέας αυτό που του ταιριάζει.

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Πεδίο.

Λίγα λόγια για τον Φώτη Παπαναστασίου

Ο Φώτης Παπαναστασίου, συγγραφέας των best sellers Μαθησια­κές Ευκολίες, ΔΕΠΥράζει και Dyslexia Box από τις εκδόσεις Πεδίο, είναι ειδικός παιδαγωγός, αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακό στη σχολική ψυχολογία.

Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και της ενημέρωσης για τις εξελίξεις στον επιστημονικό χώρο της ειδικής αγωγής, έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα εργαστήρια, συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Harvard University.

Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης και ειδικά δημοτικά σχολεία. Έχει δουλέψει με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός κ.λπ.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, καθώς και τη σχολική ψυχολογία.

Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί σε πλήθος εφημερίδων, διεθνών επιστημονικών περιοδικών και ιστότοπων και έχουν παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Είναι διαχειριστής του ιστότοπου eidikospaidagogos.gr.