4 γλυκά ΧΩΡΙΣ ζάχαρη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 4 πανεύκολα και άκρως υγιεινά γλυκά σνακ χωρίς ζάχαρη που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι! Σημειώστε ότι εν λόγω συνταγές δεν έχουν ζάχαρη αλλά μέλι καθώς η ζάχαρη μας δίνει μόνο απλά σάκχαρα, σε αντίθεση με το μέλι που μας δίνει και άλλα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά συστατικά.

Κέικ Μπανάνα

Υλικά:

2 μεγάλες ώριμες μπανάνες

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κούπα σταγόνες κουβερτούρας

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Βάζουμε και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με το πιρούνι. Ρίχνουμε μέσα το αυγό, το λάδι , το εκχύλισμα βανίλιας  και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί . Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε.

Τα ρίχνουμε όλα σε ένα φορμάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο ( ή ακόμα καλύτερα σε ένα φορμάκι σιλικόνης που δεν χρειάζεται  αλεύρωμα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  170οC για 40-45 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο καρφώνουμε με ένα μαχαιράκι για να δούμε αν θα βγει στεγνό. Αν όχι ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά. Και είναι έτοιμο!

Μπισκότα με ταχίνι και κακάο

Πηγή Φωτογραφίας: saltedplains.com

Yλικά

100γρ ταχίνι με κακάο
120γρ μέλι
120γρ νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά! Το ταχίνι και το μέλι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα τροφίμων ή σε μεμβράνη. Την πλάθουμε σε ρολό, σαν να φτιάχνουμε σαλάμι και τη βάζουμε για 5λεπτά στην κατάψυξη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, και κόβουμε τη ζύμη σε ροδέλες. Στο ψήσιμο δεν θα φουσκώσουν πολύ, συνεπώς δεν χρειάζονται μεγάλη απόσταση. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Τα ψήνουμε μόλις για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς για να είναι σχετικά τραγανά.

Τρουφάκια με αβοκάντο

Πηγή Φωτογραφίας: https://juna.co/

Υλικά:

1 ώριμο μέτριο αβοκάντο
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα
30 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι του και σε μίξερ το αλέθουμε μέχρι να πάρουμε μία πάστα. Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με την πάστα αβοκάντο μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθουμε περίπου 20 μικρά τρουφάκια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο και περνάμε τα τρουφάκια γυρίζοντας τα με τα δάχτυλα μας μέχρι να καλυφθούν πλήρως με κακάο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Κέικ αχλαδιού

Πηγή Φωτογραφίας: Italian Food Forever

Υλικά

4 αχλάδια

450γρ αλεύρι ολικής αλέσεως

2 κ.γλ. κανέλα

1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη

1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

11/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γλ. αλάτι

5 ασπράδια

200ml ελαιόλαδο

450γρ μέλι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.