4 χρήσιμες συμβουλές για τέλεια ηχομόνωση στο σπίτι σας

Μένετε σε σημείο που έχει πολλή κίνηση; Μήπως το σπίτι σας βρίσκεται πάνω σε λεωφόρο; Ή μήπως έχετε κάποιο παιδάκι που λατρεύει την hard rock μουσική; Όσο βολικό κι αν είναι το σημείο στο οποίο βρίσκεται το σπίτι σας κι όσο και αν αγαπάτε το παιδάκι σας, υπάρχουν στιγμές που θέλετε την ησυχία σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για τέλεια ηχομόνωση στο σπίτι σας χωρίς να ξοδευτείτε.

Βάλτε σιλικόνη

Αν σκεφτείτε ότι ο ήχος κινείται σαν το νερό μέσα στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρείτε τρόπους να σταματήσετε την κίνησή του. Για να το πετύχετε αυτό, αγοράστε μία κόλλα σιλικόνης που είναι ειδική γι’ αυτή τη δουλειά. Αυτή η κόλλα που έχει μορφή σχεδόν όμοια με αυτή της κοινής σιλικόνης, μπορεί να τοποθετηθεί σε κενά του σπιτιού, από τα οποία μπορεί να περνάει ο ήχος απ’ έξω προς τα μέσα αλλά και από δωμάτιο σε δωμάτιο. Με τη βοήθειά της αποτρέπεται η μετάδοση του ήχου σε ποσοστό έως και 90% ενώ είναι εξαιρετικά οικονομική.

Χρησιμοποιήστε χαλιά και μοκέτες

Τα χαλιά, οι μοκέτες και οι κουρτίνες μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στη μείωση των θορύβων. Αν έχετε ένα «θορυβώδες» δωμάτιο (όπως, για παράδειγμα, το δωμάτιο ενός μικρού παιδιού το οποίο σίγουρα θα κάνει φασαρία, αλλά και ενός παιδιού που αγαπάει τη μουσική με αποτέλεσμα να βάζει το ραδιόφωνο στη διαπασών σε καθημερινή βάση) το οποίο είναι γυμνό, τότε καλό θα είναι να του βάλετε μοκέτα ή χαλί. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του θορύβου, ενώ ταυτόχρονα θα ζεστάνει και τον χώρο του.

Αλλάξτε πόρτες

Αν το σπίτι σας έχει λεπτές, ελαφριές πόρτες, τότε οι εξωτερικοί ήχοι θα περνούν πολύ εύκολα από μέσα τους. Για να ηρεμήσετε λιγάκι, αντικαταστήστε τις πόρτες σας με πιο βαριές και στέρεες που μπορείτε να βρείτε σε αρμόδια καταστήματα. Εναλλακτικά, μπορείτε και σε αυτές να κρεμάσετε ένα μοντέρνο χαλί ή μοκέτα για να ανακόψετε την επέλαση των θορύβων.

Προσθέστε μια στρώση γυψοσανίδας

Η γυψοσανίδα είναι ένα «πυκνό» υλικό που σταματάει τους θορύβους. Για το λόγο αυτό, αποτελεί το τέλειο υλικό για ηχομόνωση. Δεν χρειάζεται να περάσετε με γυψοσανίδα όλο το σπίτι σας. Επικεντρωθείτε στα σημεία που έχουν τον περισσότερο θόρυβο (όπως τα παιδικά δωμάτια) ή τα δωμάτια στα οποία θέλετε να έχετε την ησυχία σας (όπως τα υπνοδωμάτια αλλά και το γραφείο του σπιτιού). Για να βάλετε γυψοσανίδα καλό είναι να φωνάξετε κάποιον ειδικό.

Πηγή: spirossoulis.com