Δωρεάν μαθήματα από Χάρβαρντ και ΜΙΤ

Δύο από τα πιο διάσημα αμερικανικά πανεπιστήμια στον κόσμο, το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), παρόλο που συχνά θεωρούνται ανταγωνιστικά μεταξύ τους, ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να συνεργαστούν, προκειμένου να προσφέρουν online μαθήματα μέσω διαδικτύου και μάλιστα δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν βιντεομαθήματα, θα συμμετέχουν σε online εργαστήρια και θα δίνουν διαδικτυακά τεστ, ενώ στο τέλος -με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο- αν θέλουν, θα αποκτούν και το σχετικό έγγραφο αποδεικτικό φοίτησης. Βέβαια, για να αποκτήσει κανείς ένα πραγματικό διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ, θα πρέπει να γίνει κανονικά δεκτός σε κάποιο από αυτά και να παρακολουθεί τα μαθήματά τους ψυχή τε και σώματι!

Τα δύο πανεπιστήμια παραμένουν άκρως επιλεκτικά, όσον αφορά τις αιτήσεις εισδοχής στην αρχή κάθε πανεπιστημιακής χρονιάς. Φέτος το μεν ΜΙΤ δέχτηκε μόνο το 8,9% των ενδιαφερομένων φοιτητών, το δε Χάρβαρντ ακόμα λιγότερους (μόλις το 5,9%).