48χρονος ακαδημαϊκός-αρχηγός ρατσιστικής οργάνωσης πίσω από τις επιθέσεις στον 11χρονο Αμίρ

Ποιος ξεχνά τις άθλιες ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2017 ο τότε 11χρονος Αμίρ, μαθητής της Ε’ δημοτικού σε δημόσιο δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Δάφνης;

Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, το παιδί έπειτα από κλήρωση κλήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι επρόκειτο για έναν πολύ καλό μαθήτη, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που έχει περάσει το παιδί στην Ελλάδα.

Το γεγονός, ότι ο Αμίρ θα κρατούσε τη σημαία προκάλεσε από μόνο του κάποιες αντιδράσεις από αυτούς που έκριναν, ότι αφού δεν είναι Ελληνόπουλο δεν του αξίζει τέτοια τιμή. Ωστόσο, προκάλεσε και κάτι χειρότερο: Ο μικρός από το Αφγανιστάν δεν κράτησε τελικά τη σημαία, παρά μόνο την ταμπέλα του σχολείου. Ο λόγος; Ασαφής: Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, το παιδί αρνήθηκε για άγνωστο λόγο. Τα πράγματα, όμως, δεν έγιναν ακριβώς έτσι…

Λίγες μέρες μετά έγινε επίθεση με πέτρες από αγνώστους στο σπίτι του 11χρονου. Την επίλυση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. Το δε υπουργείο Παιδείας καταδίκασε την επίθεση και υποσχέθηκε να τη διαλευκάνει, ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δώρο στο παιδί μια ελληνική σημαία.

Ποιος ήταν τελικά πίσω από τις ρατσιστικές επιθέσεις στο παιδί;

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται σήμερα, αλλά και κατέγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπαστυνόμος και μέλος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλης Λώλης, «εγκέφαλος» αυτής της αρρωστημένης κατάστασης ήταν ένας ακαδημαϊκός, που μάλιστα είχε σχηματίσει και σχετική οργάνωση. Δείτε τι ακριβώς γράφει ο κ. Λώλης: