5 ωραίες και ασφαλείς βόλτες που μπορούμε επιτέλους να κάνουμε με τα παιδιά μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία

Φαντάζει απίστευτο, όμως, περίπου 2μιση μήνες μετά τα μέτρα καραντίνας, μπορούμε πλέον να βγαίνουμε από το σπίτι –μένοντας ασφαλείς! Κι αν κάναμε υπομονή εμείς, είναι τα παιδιά μας που αξίζουν το μεγάλο χειροκρότημα, αφού η ζωή τους ήρθε άνω-κάτω σε μία μόλις ημέρα και κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε νέες απαιτήσεις, τόσο μαθησιακές όσο και προσωπικές, στις κοινωνικές τους σχέσεις και την ατομική τους υγιεινή.

Τώρα, λοιπόν, που οι ειδικοί μας επιτρέπουν να μη μένουμε πια μόνο στο σπίτι και που δημόσιοι χώροι άνοιξαν ξανά για το κοινό, τους αξίζει να τα πάρουμε μια βόλτα που θα χαρούμε εξίσου και εμείς. Πού μπορούμε να πάμε;

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Στις 18 Μαΐου άνοιξε ξανά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα, καλώντας τους πιστούς επισκέπτες του να απολαύσουν ξανά εκεί τις βόλτες τους, παρατηρώντας και θαυμάζοντας τους υπέροχους φτερωτούς και τετράποδους κατοίκους. Οι ώρες λειτουργίας του πάρκου ισχύουν όπως πριν την καραντίνα (κλείνει με τη δύση του ηλίου), ενώ το καφέ λειτουργεί αποκλειστικά για take away.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τους κατόχους ετήσιας κάρτας εισόδου ισχύει παράταση δύο μηνών.

Εθνικός Κήπος

πηγή φωτο: tripadvisor.com.gr

Ο αγαπημένος μας Εθνικός Κήπος είναι ξανά ανοιχτός και μας περιμένει για δροσερές βόλτες μέχρι τη δύση του ήλιου. Η παιδική χαρά του κήπου, όμως, παραμένει κλειστή.

Ακρόπολη

Αν δεν έχετε καταφέρει να την επισκεφθείτε με τα παιδιά μέχρι σήμερα, διανύουμε την ιδανική περίοδο γι’αυτό, μέχρι τουλάχιστον να γεμίσει η πρωτεύουσα ξανά με τουρίστες! Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης άνοιξε στις 18 Μαΐου, μαζί με πολλούς ακόμα εξωτερικούς αρχαιολογικούς χώρους, δίνοντάς μας την ευκαιρία να την επισκεφθούμε από το πρωί έως της 20:00 το βραδάκι (τελευταία είσοδος στις 19:30).

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

πηγή: 601.gr

Αν δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα τον Βοτανικό Κήπο, δεν ξέρετε τι χάνετε! Η τεράστια έκταση του Βοτανικού Κήπου στη δυτική πλευρά της πόλης προσφέρεται για θαυμάσιους περιπάτους μέσα σε έναν -από τους λίγους ομολογουμένως- καταπράσινους πνεύμονες της πόλης. Και ειδικά αυτή την εποχή, το θέαμα που θα αντικρύσετε είναι… ονειρικό! Ετοιμάστε πικ-νικ σε καλαθάκι και σπεύσατε!

Μαρίνα Φλοίσβου

Άνοιξε τις πύλες της και περιμένει τους χιλιάδες επισκέπτες της που αγαπούν τη θάλασσα, να απολαύσουν τη βόλτα τους στο πλάι της, με έναν καφέ ή ένα κοκτέιλ στο χέρι από τα παραθαλάσσια μαγαζιά της που προσφέρουν αυτές τις μέρες αποκλειστικά take away. Αν, μάλιστα, έχετε όρεξη για πολύ περπάτημα ή και ποδηλατάδα, κατευθυνθείτε από εκεί προς την πλατεία νερού και ίσως από εκεί στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας στα ζωολογικά πάρκα και τους Βοτανικούς κήπους οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο. Δεν θα επιτρέπονται οι παραστάσεις, ενώ θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι παραπάνω χώροι θα παραμένουν ανοιχτοί σύμφωνα με το ωράριο που ίσχυε πριν από τη λήψη των μέτρων πρόληψης. Ο δε περιφερειάρχης Αττικής έχει ζητήσει να τηρούνται όλοι οι κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφαλούς λειτουργίας.

πηγή κεντρικής φωτο: newsbeast.gr