5 συμβουλές για να δεθείτε με το μωράκι σας

Τι αλλάζει στις γονικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Τα περισσότερα μωράκια, ήδη από τις πρώτες μέρες, που θα τα φέρετε σπίτι είναι έτοιμα να «δεθούν» μαζί σας, οπότε γιατί να μην «δεθείτε» κι εσείς με αυτά;

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η βαθύτερη σύνδεση αποτελεί μια διαδικασία, που λαμβάνει χώρα όχι μόνο σε λίγα λεπτά αλλά θέλει χρόνο και συγκεκριμένα δεν μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένες ώρες, μέρες ή μήνες.

Πώς «δένεται» το μωρό μαζί σας;

Στην περίπτωση του νέου μπαμπά και της νέας μαμάς, μπορεί να χρειαστείτε λίγο χρόνο προκειμένου να καταλάβετε τον νεογέννητό σας και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να αλληλεπιδράσει μαζί σας. Μερικοί από αυτούς, περιλαμβάνουν:

👶🍼Να έχετε πάντα καλή οπτική επαφή με το μωρό σας ,όταν πίνει το γάλα του.Όποτε μπορείτε να στρέφετε το πρόσωπό σας, έτσι ώστε να βρίσκεται μέσα στο οπτικό του πεδίο.

👶😆Να χαμογελάτε συνεχώς στο μωρό σας,ακόμα και όταν δεν ανταποκρίνεται.Συναισθάνεται την συναισθηματική θέρμη που εκπεμπετέ με το χαμογελό σας.

👶😘Παρηγορήστε το μωρό σας όσο καλύτερα μπορείτε όταν κλαίει, ακόμα και όταν δεν γνωρίζετε ακριβώς τον λόγο για τον οποίο είναι αναστατωμένο.

👶🧠Μιλήστε στο μωρό σας σε κάθε ευκαιρία: όταν το ταϊζετε όταν αλλάζετε την πάνα του,όταν παίζεται μαζί του.

👶🤲Όταν το κρατάτε αγκαλιά, χαϊδεψτε απαλά με τα δάχτυλά σας το μάγουλο ή το πιγούνι του.Πιθανόν θα κλοτσήσει με τα ποδαράκια του από ευχαρίστηση.

Μαίρη Κοδροπούλου-Ζησίμου

Παιδίατρος