56χρονη Ελληνίδα γέννησε δίδυμα αγοράκια – Οι πρώτες της δηλώσεις!

56χρονη Ελληνίδα γέννησε δίδυμα αγοράκια!

Tην επιθυμία της να γίνει μητέρα εκπλήρωσε η 56χρονη Ιωάννα η οποία το πρωί της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου, γέννησε δίδυμα αγοράκια σε ιδιωτικό μαιευτήριο των Αθηνών.

Η γυναίκα έφερε στη ζωή τα παιδάκια της, ύστερα από εξωσωματική γονιμοποίηση. Μάλιστα, επειδή στη χώρα μας υπάρχει όριο ηλικίας, η 56χρονη χρειάστηκε να ταξιδέψει στην Αλβανία για να μπορέσει να εκπληρώσει την επιθυμία της να γίνει μητέρα.

Έγινε μαμά με την πρώτη της προσπάθεια

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου T-Live στον ALPHA ο κ. Πάντος μίλησε για τον ερχομό των νεογέννητων δίδυμων αγοριών αλλά και για το πώς η 56χρονη κατάφερε να γίνει μαμά και μάλιστα με την πρώτη κιόλας προσπάθεια.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται όλο και πιο συχνά σε σχέση με το παρελθόν. Επειδή οι γυναίκες αφήνουν τη γονιμότητά τους για αργότερα, κατά κάποιο τρόπο αφήνονται στον χρόνο και γεννούν σε μεγαλύτερη ηλικία. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν μας έρχονται γυναίκες άνω των 40 και τελευταία άνω των 50 ετών».

Η μαμά ταξίδεψε στην Αλβανία για να υποβληθεί σε εξωσωματική

«Δυστυχώς ο νόμος στην Ελλάδα δεν έχει προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι γυναίκες να πηγαίνουν στο εξωτερικό για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μέχρι την ηλικία των 55 ετών ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος γι’ αυτές τις γυναίκες, αρκεί να μην έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Πήγαμε στην Αλβανία μαζί την 56χρονη και άλλες 17 γυναίκες, που την ίδια ημέρα έμειναν οι περισσότερες έγκυες. Μάλιστα μεθαύριο γεννάει άλλη μία 56χρονη.» ανέφερε ο κ.Πάντος.

«Κάθε γυναίκα σε αυτή την ηλικία έχει δικαίωμα να το ζήσει»

Η Ιωάννα μίλησε σήμερα στην εκπομπή Τ- Live της Τατιάνας Στεφανίδου για την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της.

«Θα ήθελα να δώσω δύναμη, κουράγιο και θάρρος στις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια ηλικία με εμένα. Είναι μοναδική εμπειρία από τη στιγμή που μπορούσα να συμμετέχω στην όλη διαδικασία. Όταν ήρθαν τα δύο μωρά στην αγκαλιά μου, δε μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα. Ήταν απίστευτη και μοναδική εμπειρία, και πιστεύω ότι κάθε γυναίκα σε αυτή την ηλικία έχει δικαίωμα να το ζήσει και να το βιώσει» ανέφερε η Ιωάννα που έκανε εξωσωματική σε ηλικία 55 ετών στην Αλβανία.

«Στην Ελλάδα υπάρχει ένα ηλικιακό όριο που είναι τα 50 χρόνια. Για να γίνεις γονιός σε μία πιο προχωρημένη ηλικία, πρέπει να ταξιδέψεις στο εξωτερικό. Εμείς πήγαμε μέχρι την Αλβανία. Στην Ελλάδα δε μπορεί να ισχύει το όριο των 50. Θα πρέπει να ανεβάσουν λίγο το όριο. Αυτό για μένα ήταν μία ταλαιπωρία. Έμεινα έγκυος στην πρώτη προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργούλια και τον κ. Πάντο».

Διαβάστε επίσης:

Οι γονείς της Πάτρας ξεσπούν: “Η ζωή μας έχει βγει στη δημοσιότητα. Μας κατακρίνουν επειδή χαμογελάμε”

Ο Δήμος Χαλανδρίου κάνει ένα σπουδαίο δώρο σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς κερδίσουν φλουριά!

Έτσι θα μάθουν τα παιδιά σας να γράφουν εκθέσεις για “‘Αριστα!”