6 καλοί λόγοι για να συμμετέχεις στον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου σου

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι μεγάλες αλλαγές σε αυτόν τον κόσμο έχουν έρθει από τον απλό λαό. Η ιστορία του τόπου μας έχει αποδείξει πως όσες κυβερνήσεις κι αν αλλάξουν η Παιδεία πάσχει και αντιμετωπίζει προβλήματα που θυμίζουν… Λερναία Ύδρα!

Όσο κι αν ο ελεύθερος χρόνος μας είναι λιγοστός, το χρωστάμε στα παιδιά μας να κάνουμε το περιβάλλον στο οποίο περνούν τη μισή τους μέρα όσο το δυνατόν καλύτερο. Γινόμαστε έτσι και ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση, αφού δείχνουμε στο παιδί μας την αξία του να προσφέρεις αφιλοκερδώς στο σύνολο. Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου τους προσφέρει αυτή την ευκαιρία -αξίζει να την εκμεταλλευτούμε!

Μια περιεκτική και ουσιαστική απάντηση στο γιατί να ασχοληθεί ο γονιός με τον Σύλλογο Γονέων δίνει ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου:


Γιατί εμείς οι γονείς δεν έχουμε άλλο χώρο για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων, που για δεκαετίες αντιμετωπίζει η Παιδεία.
Γιατί αν δεν ασχοληθούμε εμείς με τα προβλήματα των παιδιών μας κανείς δεν θα το κάνει.
Γιατί τα κοινωνικά προβλήματα αυξάνουν και διογκώνονται. Μόνο η συλλογικότητα και η συσπείρωση μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις.
Γιατί το «τίποτα δεν μπορεί να γίνει» είναι ένας βολικός ΜΥΘΟΣ.
Γιατί ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί και χαλαρώσει επικίνδυνα και μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τη διάλυσή του .
Γιατί το ανοικτό Σχολείο, το ήρεμο κλίμα, το φιλικό και γνώριμο περιβάλλον είναι βασικές προϋποθέσεις για την μόρφωση των παιδιών μας.
πηγή φωτο: syllogisou.gr