6 συμβουλές για να ενθαρρύνετε τη φαντασία του παιδιού σας

“Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση” είχε πει ο Αϊνστάιν, γεγονός που αποδεικνύει ότι υγιής και ορθή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού δεν νοείται χωρίς αυτή την αρετή.

Είναι γεγονός ότι πολλά παιδιά δυσκόλα να την διαχειριστούν και στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί η σημασία της ενθάρρυνσης των γονιών προς το παιδί ούτως ώστε να βοηθηθεί για να ξεκλειδώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.

Η φαντασία βοηθά τα παιδιά να λύνουν προβλήματα, αλλά και να αντιμετωπίζουν προκλήσεις.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 6 συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν το μικρό σας να αναπτύξει περισσότερο τη φαντασία του και να διευρύνει τους ορίζοντές του.

1. Δώστε έμφαση σε παραδοσιακά και απλά παιχνίδια

Ένας πρόχειρος διαχωρισμός των παιχνιδιών τα κατατάσσει σε δύο είδη: αυτά που κατασκευάζονται αποκλειστικά από πλαστικό και εκείνα που απαιτούν μπαταρίες. Αντί λοιπόν να επενδύσετε σε τέτοιου είδους παιχνίδια καλό θα είναι να προμηθεύσετε τα παιδιά με κλασικά παραδοσιακά παιχνίδια που του προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργικής αξιοποίησης του χρόνου και  τα ωθούν να βάλουν τη φαντασία του να δουλέψει. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι η παντομίμα, το κρυφτό και φυσικά τα τουβλάκια κάθε είδους  που με την πρόκληση να δημιουργήσει μια κατασκευή, το παιδί περνάει καλά και εξασκεί και το μυαλό του.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy