9 κρούσματα κορωνοϊού από τα 75 του τελευταίου 24ωρου αφορούν παιδιά έως 17 ετών

Συνεχίζει να πέφτει η μέση ηλικία των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Μάλιστα στη χθεσινή έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό είναι χαρακτηριστικό ότι παρατηρείται αύξηση στον αριθμό ανηλίκων που ανιχνεύθηκαν με τον ιό.

Το Σάββατο ήταν 279 και την Κυριακή, 2 Αυγούστου ήταν 288. Έτσι εννέα κρούσματα από τα 75 του τελευταίου 24ωρου ανήκουν σε παιδιά έως 17 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της πανδημίας η μέση ηλικία κρουσμάτων στη χώρα ήταν τα 49 έτη, αλλά από την άρση του lockdown και μετά παρατηρείται μια σταδιακή μείωση, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα μέση ηλικία των προσβεβλημένων από τον κορωνοϊό τα 45 έτη.

75 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε την Κυριακή (2/8) συνολικά 75 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4662, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Από αυτά τα 1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δώδεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 66.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα

Τα 28 από τα 75 νέα κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, 15 εκ των οποίων συνδέονται με τις δύο ήδη προσδιορισμένες- εστίες.

Πιο αναλυτικά:

τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

δεκαεννέα (19) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τρία (3) εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης.

δεκαπέντε (15) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, *τέσσερα (4) από τα οποία σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης*.

Δεκατρία (13) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, *έντεκα (11) από τα οποία σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος*.

Τέσσερα (4) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.

Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.

Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας.

Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.

Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

Δύο (2) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Δύο (2) κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.