Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών 9 tips για ομαλή μετάβαση από το μπιμπερό στο πλαστικό κυπελλάκι

9 tips για ομαλή μετάβαση από το μπιμπερό στο πλαστικό κυπελλάκι

baby_sippy_cupΕάν χρησιμοποιείτε μπιμπερό για το τάισμα και το μωρό σας έχει ξεπεράσει το πρώτο έτος της ζωής του, ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε σοβαρά τη μετάβαση από το μπουκάλι στο πλαστικό ποτηράκι.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το παιδί πρέπει να απογαλακτιστεί από το μπιμπερό όχι αργότερα από τους πρώτους 12 μήνες μετά τη γέννησή του. Ενθαρρύνετε, λοιπόν, το μωράκι σας ακολουθώντας τις παρακάτω έξυπνες συμβουλές.

  • Πηγαίνετε με το παιδί σας σε ένα μαγαζί με βρεφικά είδη για να διαλέξετε από κοινού το νέο του κυπελλάκι.
  • Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε αρκετά διαφορετικά είδη μέχρι να καταλήξετε στο κατάλληλο για το μωράκι σας. Για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση στο πλαστικό ποτηράκι, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα από εκείνα με καπάκι και στόμιο στο επάνω μέρος, που θα μπορεί το μωρό να πιπιλίζει και να του θυμίζει το μπιμπερό.
  • Βεβαιωθείτε ότι το ποτηράκι που θα επιλέξετε θα είναι “ελεύθερης ροής”, που σημαίνει ότι οποιοδήποτε υγρό περιέχει θα χυθεί σε περίπτωση που το γυρίσετε ανάποδα. Εάν το κύπελλο διαθέτει βαλβίδα που σταματάει τη ροή, προτιμήστε αυτή να είναι αφαιρούμενη.

baby-boy-and-sippy-cup

  • Τα κύπελλα χωρίς καπάκι και εκείνα της “ελεύθερης ροής” βοηθούν το μωρό να μάθει να πίνει και επιπλέον είναι καλύτερα για τα δόντια, αφού το υγρό έρχεται σε επαφή μαζί τους για μικρότερο χρονικό διάστημα.
  • Δώστε στο μωρό σας ορισμένο έλεγχο πάνω στο κύπελλο και εάν είναι δυνατόν αφήστε το να το κρατήσει και να πιει εντελώς μόνο του.
  • Επιμείνετε στη διαδικασία προσφέροντάς του να πιει γάλα, νερό ή αραιωμένο φρέσκο χυμό φρούτων.
  • Ανάλογα με την ηλικία του μωρού, αφήστε το να ξεφορτωθεί μόνο του το παλιό του μπιμπερό.
  • Επιβραβεύστε το παιδί σας κάθε φορά που χρησιμοποιεί μόνο του το νέο ποτηράκι. Πείτε σε φίλους και συγγενείς να το ενθαρρύνουν λέγοντας του: “Κοίτα πόσο μεγάλωσες που δεν χρειάζεσαι πια το μπιμπερό!”.
  • Συνεχίστε να του δίνετε το κυπελλάκι με την πρώτη ευκαιρία και έχετε το πάντα στη διάθεσή σας, ελπίζοντας ότι η επιμονή σας θα σας αποζημιώσει.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.