9χρονος Παναγιώτης με κινητικά προβλήματα: «Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!» (video)

Tις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική εξομολόγηση του 9χρονου Παναγιώτη Νικολουδάκη που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εκ γενετής και μιλώντας στην εκπομπή  «Ένας παράδεισος υπαρκτός» της Τηλεόρασης CRETA έστειλε μηνύματα ζωής, θάρρους και ενσυναίσθησης σε όλους μας.

Ο 9χρονος, έδωσε δύναμη, ζητώντας από τον κόσμο να μην τα παρατάει ποτέ

Μην τα παρατάτε ποτέ ότι κι αν γίνει” λέει και συγκινεί, με την προτροπή του

«Θα ήθελα να πω στον κόσμο, μην τα παρατάτε ποτέ, ότι κι αν γίνει. Γιατί αν τα παρατήσουμε δεν φέρνουμε το στόχο μας εις πέρας.

Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να είναι δυνατοί, με υγεία πάνω από όλα και επίσης κάτι που είπα και πριν. Να μην τα παρατάνε ποτέ!»

Παράλληλα, εκφράζει το παράπονό του για τις ράμπες αναπήρων, τονίζοντας πως στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν ράμπες, έτσι ώστε να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από αυτά, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ωστόσο, δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς στο 2ο Δημοτικό θα τοποθετηθεί ασανσέρ για τα παιδιά που έχουν κινητικές δυσκολίες.

 «Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑΜΕΑ»

Ο 9χρονος Παναγιώτης συγκλονίζει ζητώντας από τον κόσμο να μην χλευάζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα… “Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑΜΕΑ” τονίζει με παράπονο:

«Θέλω να πω στον κόσμο, να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑΜΕΑ. Έχω νιώσει ότι με κοροϊδεύουν αλλά δεν θα ήθελα να το αναφέρω…»

Στην ερώτηση τι είναι παράδεισος για εκείνον, η απάντησή του, μας κάνει να συλλογιστούμε τι έχει τελικά αξία στη ζωή «Παράδεισος για εμένα είναι να κάνουμε πολλά πράγματα με την οικογένειά μου…»

«Μην τα παρατάτε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει»

Η δύναμή του είναι αξιοθαύμαστη και κλείνοντας στέλνει ένα ακόμα δυνατό μήνυμα προς όλους. «Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!»

Δείτε το video με τις δηλώσεις του 9χρονου εδώ

Διαβάστε επίσης:

«Νοιάζομαι για το παιδί μου» και φροντίζω για την ψυχική υγεία όλης της οικογένειας

6 tips για να μην «εκραγεί» το παιδί σας φέτος τα Χριστούγεννα

Μαίρη Συνατσάκη – Ίαν Στρατής: Οι πρώτες στιγμές με τη νεογέννητη κόρη τους στο μαιευτήριο

Υπ. Υγείας: Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο τραχήλου της μήτρας, παχέος εντέρου και καρδιαγγειακών παθήσεων