«Αγαπημένο 2022, θα θέλαμε…»: Ελάτε να φτιάξουμε το «Δέντρο των Ευχών» που ενώνει τις γενιές

«Αγαπημένο 2022, θα θέλαμε...»: Ελάτε να φτιάξουμε το «Δέντρο των Ευχών» που ενώνει τις γενιές

Μία  κοινή ευχή για τη νέα χρονιά και να τη μοιραστούν μαζί μας διαδικτυακά, από 13 Δεκεμβρίου 2021 έως και 7 Ιανουαρίου 2022 καλούν μικρούς και μεγάλους η ΑΝΤΑΜΑ και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Παιδιά ηλικίας 4 -15 ετών και ενήλικες άνω των 65 ετών καλούνται να «ενωθούν» και να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση μίας «κοινής ευχής» που θα αποτυπώνει τις σκέψεις, τα όνειρα και τις επιθυμίες τους για το 2022!

Στην ομάδα είναι ευπρόσδεκτοι, εφόσον το επιθυμούν να συμμετέχουν και γονείς, ώστε 3 ή και 4 γενιές να χαρίσουν το «κοινό» τους αποτύπωμα στον νέο χρόνο.

Οι ευχές από τη διαγενεακή δράση «Μικροί & Μεγάλοι Μαζί, δημιουργούμε το Δέντρο των Ευχών που ενώνει τις γενιές» θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα & τη Facebook σελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, καθώς και την ιστοσελίδα & τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook & Instagram, LinkedIn) της ΑΝΤΑΜΑ.

H διαγενακή δράση θα κορυφωθεί το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, όπου Ομάδες με «Μικρούς και Μεγάλους» θα συγκεντρώσουν όλες τις ευχές και από αυτές θα δημιουργήσουν το «Δέντρο των Ευχών που ενώνει τις γενιές», το οποίο, καθ’ όλο το έτος, θα μετασχηματίζεται και θα εμπλουτίζεται μέσα από νέες δημιουργικές διαγενεακές δράσεις.

Πάρτε χαρτί, μολύβι, χρώματα, συνεργαστείτε και αποτυπώστε την κοινή σας ευχή για το 2022!

Περισσότερες πληροφορίες: https://antama.gr/intergenerational-diageneako-euxi22

Η πρωτοβουλία αυτή, με αφετηρία τις φετινές γιορτές, έχει ως στόχο, μέσα από τη συνεργασία και τον διάλογο των γενεών, να αναδειχτεί η δύναμη της διαγενεακής επαφής, για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας στην οποία δεν υπάρχει χώρος για στερεότυπα και ηλικιακές διακρίσεις.

Διαβάστε επίσης:

Η πρωτότυπη μονοήμερη εκδρομή με τα τρένα του ΟΣΕ που αξίζει να απολαύσουν οι μαθητές όλης της χώρας

«Ο εγωιστής γίγαντας» δίνει σπουδαία μαθήματα ζωής στα παιδιά κάθε Κυριακή στο Θέατρο Πειραιώς 131

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Τα 5 πιο cool θεματικά πάρκα για τις βόλτες σας με τα παιδιά