“Αγαπήστε την Ελλάδα, διαβάστε, μείνετε ταπεινοί”: Το μήνυμα αυτού του σχολείου στα εκτάκια που αποφοιτούν είναι υπέροχο

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων έγραψε ένα υπέροχο αποχαιρετιστήριο μήνυμα στα φετινά εκτάκια που ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα, το Γυμνάσιο.

Αντί της καθιερωμένης γιορτής αποφοίτησης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αποχαιρέτησε τους μαθητές της ΣΤ Δημοτικού που μοιράστηκαν μαζί του έξι χρόνια γεμάτα γνώσεις, εμπειρίες και σημαντικές στιγμές, με λόγια καρδιάς και συμβουλές που ακολουθώντας τες στην υπόλοιπη σχολική και όχι μόνο ζωή τους θα αποτελέσουν τη βάση αλλά και τα εφόδια για ένα λαμπρό μέλλον.

Το μήνυμα αποφοίτησης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων

Αγαπημένοι μας μαθητές και απόφοιτοι πλέον του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων,

Θέλουμε να σας συγχαρούμε όλους για τον αγώνα που δώσατε.

Η ημέρα της αποφοίτησής σας είναι μια μοναδική στιγμή αποτυπωμένη βαθιά στη μνήμη της μαθητικής ζωής.

Σας ευχόμαστε σταδιακά να κατακτήσετε τη γνώση. Να μη μείνετε στα όρια της επιφανειακής μόρφωσης, της συμβατικής σκέψης.

Ερευνήστε, ανακαλύψτε και προβάλλετε στον πραγματικό κόσμο τη γνώση που αποκτάτε .

Έτσι θα δημιουργήστε ιδέες και καινοτομία .

Μείνετε δίπλα ο ένας στον άλλον.

Δώστε πνοή στα αισθήματα και χώρο στη φιλία. Χτίστε φιλίες σε γερές βάσεις χωρίς να ταυτίζεστε με τις επιλογές κανενός φίλου. Οι γονείς σας έχουν άποψη στο θέμα. Έχουν εμπειρία. Θα σας κατευθύνουν σωστά σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Ποτέ στη ζωή σας να μην παραβλέψετε αυτούς που πραγματικά σας αγαπούν και νοιάζονται για σας.

Αυτούς που είναι πάνω από φιλίες. Αυτούς με τους οποίους μοιράζεστε καθημερινά τη χαρά, τη θλίψη, τα προβλήματα και τις επιτυχίες : τους γονείς σας, την οικογένειά σας, το σχολείο σας.

Μιλήστε με σύνεση. Σκεφθείτε με καλοσύνη. Φερθείτε με συμπόνια στο συνάνθρωπό σας, στο συμμαθητή σας, που μπορεί να δοκιμάζεται από την κρίση.

Καταργήστε την τυπικότητα και την υποκρισία στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Δεν ταιριάζουν αυτά σε νέους ανθρώπους που διψούν για ζωή.

Απελευθερωθείτε από τον τεχνητό καθωσπρεπισμό και καλλιεργείστε φυσική ευγένεια στους δασκάλους, στην οικογένεια, στους φίλους, στην κοινωνία.

Έχει ανάγκη αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας σήμερα ο διπλανός μας, για να διατηρηθεί η ενότητά μας. Αλλιώς μεταβαλλόμαστε αργά και σταθερά σε ζούγκλα.

Και στη ζούγκλα όλοι κοιτάνε τον εαυτό τους και στο τέλος ο ένας τρώει τον άλλο.

Στην Ελλάδα σήμερα χρειάζεται πάνω από όλα να διατηρήσουμε την ενότητα μας.

Ανεβείτε ψηλά γιατί όλα τα πράγματα είναι ομορφότερα όταν τα βλέπεις από ψηλά.
Μείνετε όμως ταπεινοί, ανθρώπινοι και συγκαταβατικοί.

Βαδίστε με αυτοπεποίθηση και όχι με αλαζονεία και έπαρση.
Λειτουργήστε με αυτάρκεια και όχι με απληστία και ατομισμό.

Δυστυχώς σήμερα πολλοί δεν τα εφαρμόζουν αυτά. Σ΄ αυτά όμως βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας.

Αγαπήστε την Ελλάδα. Διαβάστε βιβλία. Μελετήστε καλά την ιστορία. Ανακαλύψτε τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού, πάνω στις οποίες βασίστηκε ο σύγχρονος πολιτισμός και ο ανθρωπισμός.

Έτσι, θα ανακαλύψετε όχι την Ελλάδα που βλέπετε, αλλά αυτή που μπορεί να είναι.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε στη ζωή σας!