Άγγελοι στη Γη: Ένα υπέροχο βίντεο για όλους τους ήρωες-γονείς παιδιών με αναπηρίες

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman, στις 15 Φεβρουαρίου, έδωσε την αφορμή για τη δημιουργία ενός βίντεο που προβάλει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρίες.

Η κ. Χρύσα Ιωαννίδου Μπινιαδάκη, μία μαμά παιδιού με ΑμεΑ σε συνεργασία με την Ra’s Eye Productions και τον Μέμο Φίλιππο κατέγραψαν σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο την σκληρή καθημερινότητα μιας τέτοιας οικογένειας και τα προβλήματα μη αποδοχής της από την κοινωνία.

Στόχος του βίντεο, όπως μας είπε η ίδια η μαμά, είναι αφενός να «δώσουμε δύναμη και κουράγιο στις υπόλοιπες οικογένειες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχες δυσκολίες, αλλά και ένα ‘μάθημα’ στους άλλους γονείς, ώστε να εκτιμήσουν τη ζωή τους και να μάθουν τα παιδιά τους να ΣΕΒΟΝΤΑΙ τον κάθε άνθρωπο με ιδιαιτερότητες.»

Η κ. Ιωαννίδου Μπινιαδάκη συνεχίζει θυμίζοντάς μας ότι: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί γονείς που παλεύουν καθημερινά για την αναγνώριση των παιδιών τους και στην προσπάθειά τους αυτή πληγώνονται βαθιά. Ας μην ξεχνάμε, ότι πάντα εμείς οι ίδιοι οι γονείς πρέπει να διδάξουμε τα παιδιά μας να σέβονται τον πλησίον τους!»

Βασικοί πρωταγωνιστές του βίντεο είναι τα ίδια της τα παιδιά, η μικρή της Νεφέλη που έχει σύνδρομο Angelman και η αδελφή της που είναι πάντα βράχος δίπλα της…

Το μήνυμα της μαμάς-αναγνώστριας καταλήγει: «Ονομάζομαι Ιωαννίδου Χρύσα και το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλους τους γονείς που παλεύουν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά τους».

Για να δείτε το video πατήστε εδώ