Άγνωστος προσέγγισε και προσπάθησε να απαγάγει παιδί έξω από το σχολείο του στη Θεσσαλονίκη

Μια είδηση που έχει αναστατώσει τους γονείς στη Θεσσαλονίκη, πόσο μάλλον αφού δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογο περιστατικό μέσα στο μήνα.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, παρ’ ολίγον να πέσει θύμα απαγωγής ένα μικρό παιδί έξω από το σχολείο του στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό

Ο μικρός μαθητής, βγαίνοντας από το κτίριο του σχολείου του, παρατήρησε πως ένας άνδρας σε ένα άσπρο βαν, μαζί με έναν ακόμη στη θέση του συνοδηγού, τον παρακολουθούσαν.

Κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο τον πλησίασε και του ζήτησε, όπως είπε ο μικρός, να του διαβάσει κάποιο όνομα στο θυροτηλέφωνο μιας πολυκατοικίας, επειδή δεν γνώριζε γράμματα.

Η αντίδραση του μαθητή, αλλά και του Διευθυντή

Ο μικρός φοβήθηκε και έφυγε τρέχοντας στο σπίτι του, όπου είπε στην μητέρα του το περιστατικό. Η ίδια με τη σειρά του ενημέρωσε τον διευθυντή του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Κορδελιού, με τον τελευταίο να επιβεβαιώνει την είδηση μέσω social media και να ειδοποιεί τους γονείς για το περιστατικό.

Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής και γονείς των μαθητών, αναφέρουν πως αυτό δε συμβαίνει για πρώτη φορά, αφού εδώ και καιρό γνωρίζουν για την ύπαρξη ενός λευκού βαν που προσεγγίζει μικρά παιδιά.

Ετσι η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες στα σχολεία των γύρω περιοχών, όπως ανέφερε και το δελτίο ειδήσεων του Star. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί τον περασμένο μήνα στη Πύλο, όπου ένα 10χρονο παιδί πρόλαβε να φτάσει στην μητέρα του, πριν τον πλησιάσει ένας άγνωστος.