Αυξάνεται ο αριθμός παιδιών και βρεφών που νοσούν με κορωνοϊό με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών να νοσηλεύονται.
Παπαευαγγέλου: 100 παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε νοσοκομεία
Στα 100 ανέρχονται τα παιδιά έως 11 ετών τα οποία νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. Όσον αφορά την ηλικία των παιδιών, στην πλειοψηφία τους είναι κάτω των 11 ετών. «Ο αριθμός αυτός είναι σταθερός και αποτελεί το 2% με 2,5% του συνόλου των νοσηλευόμενων», όπως δήλωσε η Β. Παπαευαγγέλου.
Αγωνία στη Λάρισα για 2 βρέφη λίγων ημερών με κορωνοϊό
Σύμφωνα με το onlarissa.gr 6 παιδιά νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με τους γιατρούς να εστιάζουν κυρίως στην περίπτωση 2 βρεφών μόλις λίγων ημερών που βρέθηκαν θετικά στον ιό.
«Τα περισσότερα δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλό πυρετό. Ανάλογα με την ημέρα είμαστε μεταξύ 6 έως 12 τεκμηριωμένα περιστατικά» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Γ. Συρογιαννόπουλος.
Διαβάστε επίσης:
Κ. Γιαννόπουλος για τη μητέρα που χτύπησε το μωρό της: “Ζήτησε βοήθεια δύο φορές και δεν την έλαβε!”