Αγωνία στην Κρήτη: 2.5χρονος κατάπιε tuboflo – Μάχη των γιατρών για να τον σώσουν

Καλά νέα για τον 4χρονο Κωνσταντίνο που νοσηλεύεται με εγκεφαλική αιμορραγία

Ένα 2.5χρονο παιδί διεκομίσθη το πρωί της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων μετά από κατάποση χημικού διαβρωτικού (tuboflo).

ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟς νοσηλεύεται ο 11χρονος – Μάχη των γιατρών για να τον σώσουν

Το παιδί έφτασε με ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Κισσάμου καθώς η κατάστασή του είναι εξαιρετικά σοβαρή όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

Οι γιατροί δίνουν μάχη για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του παιδιού που διασωληνώθηκε, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων- στη συνέχεια πιθανότατα θα μεταφερθεί στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

ΧΗμική δηλητηρίαση: οι πρώτες βοήθειες

Η χημική δηλητηρίαση είναι δυστυχώς συνηθισμένο ατύχημα και είναι σημαντικό να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο,  οι πρώτες βοήθειες που θα παράσχουμε είναι διαφορετικές κάθε φορά, ανάλογα με το τι προκάλεσε τη χημική δηλητηρίαση.

Δηλητηρίαση από καυστικές ουσίες

Στην περίπτωση που ενήλικας ή παιδί πιει κατά λάθος καυστικές ουσίες χρειάζεται άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη. Θυμηθείτε πως τα περισσότερα καθαριστικά και απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι -και το απορρυπαντικό που βάζουμε στο πλυντήριο των πιάτων- είναι πολύ επικίνδυνα και προκαλούν σοβαρή δηλητηρίαση.

Πρώτες βοήθειες
•    Αν υποψιαζόμαστε ή ξέρουμε ότι κάποιος, ενήλικας ή παιδί, έχει καταπιεί καυστική ουσία δεν προκαλούμε εμετό, αφού με τον εμετό υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουμε μεγαλύτερη βλάβη.

•    Μπορούμε να δώσουμε να πιει γάλα ή ενεργό άνθρακα, αφού πρώτα επικοινωνήσουμε το κέντρο δηλητηριάσεων.

Διαβάστε επίσης:

«Το παιδί ούρλιαζε από πόνους» – Αναβιώνει η υπόθεση θανάτου του 9χρονου Δημήτρη που έπεσε με το ποδήλατο

Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Το μήνυμα της Νίκης Κεραμέως για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Δασκαλάκης: Αρραβωνιάστηκε με τη νέα του σύντροφο – Η αντίδραση της Πισπιρίγκου και η επιθυμία για παιδί (video)