Πανικός σε σχολείο: 16χρονος μαθητής κατάπιε καπάκι – Πώς σώθηκε

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Πανικός και αναστάτωση προκλήθηκαν στο Ειδικό Σχολείο Πατρών όταν 16χρονος μαθητής κατάπιε το καπάκι και δεν μπορούσε να πάρει ανάσα.

«Πάγωσαν» οι εκπαιδευτικοί και οι συμμαθητές του

Οι καθηγητές ειδοποίησαν διασώστη του ΕΚΑΒ, Τάκη Μικέ, που έφτασε με τη μηχανή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr  με τον χρόνο να μην είναι «σύμμαχός» του, ο διασώστης κατάφερε να ηρεμήσει το παιδί και με κινήσεις ακριβείας να βγάλει το ξένο αντικείμενο από το στόμα του.

Λίγο αργότερα οι προσπάθειες που έκανε απέδωσαν και ο 16χρονος έβγαλε το καπάκι. Το παιδί επέστρεψε σπίτι του σοκαρισμένο και είναι σίγουρο πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τα όσα έζησε.

Κατάποση ξένου σώματος: Οι πρώτες βοήθειες που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι γονείς

Η κατάποση ξένου σώματος είναι ένα συχνό ατύχημα, όχι μόνο στα μωρά και στα νήπια αλλά και στα μεγαλύτερα παιδιά. Και παρότι μερικές περιπτώσεις μπορεί τελικά να αποβούν ακίνδυνες, σε άλλες η παροχή άμεσης βοήθειας και η επίσκεψη στο νοσοκομείο είναι απαραίτητα. Το παρακάτω βίντεο εξηγεί λεπτομερώς τις πρώτες βοήθειες για να σώσουμε ένα παιδί από πνιγμονή, είτε έχει καταπιεί ξένο σώμα είτε έχει “στραβοκαταπιεί” το φαγητό του.

Διαβάστε επίσης:

Γρίπη, στρεπτόκοκκος, ιός της καμήλας – Τα ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοκ: 5χρονος δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από ενήλικα στα ντους του κολυμβητηρίου Ζωγράφου

“Έφυγε” από τη ζωή ο μικρός Ιωσήφ – Πάλεψε γενναία με κακοήθη όγκο αλλά δεν τα κατάφερε