Αιδηψός: Ώρες αγωνίας για 13χρονο που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα συνεχίσει τον αγώνα του για ζωή ο 13χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Παραλία Αιδηψού το απόγευμα της Τετάρτης (12/05).

Το παιδί, μετά από δύο πολύωρα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου σταθεροποίησαν την κατάσταση του και δύο σχεδόν 24ωρα στη ΜΕΘ Λαμίας, κρίθηκε ότι μπορεί να διακομιστεί σε εξειδικευμένη μονάδα για παιδιά στην Αθήνα. Έτσι, το μεσημέρι της Παρασκευής (14/05) στήθηκε μία ακόμη επιχείρηση ασφαλούς και γρήγορης μεταφοράς, από τη Λαμία αυτή τη φορά, για την πρωτεύουσα. Η κατάστασή του εξακολουθεί και χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή, καθώς έχει υποστεί σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Χωρίς δίπλωμα η οδηγός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το κακό έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης (12/05) στην παραλιακή οδό Αιδηψού, όταν ο 13χρονος προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο. Ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονη, για την οποία αργότερα διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα, παρέσυρε το αγοράκι και το τραυμάτισε βαρύτατα.

Διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, από όπου οργανώθηκε μια μεγάλη και αγωνιώδης επιχείρηση για να μπορέσει ο 13χρονος να φτάσει όσο πιο γρήγορα γινόταν στον Νοσοκομείο Λαμίας.

Το ασθενοφόρο πέρασε με ferry boat από την Αιδηψό στην Αρκίτσα και από εκεί με τη συνοδεία περιπολικών και μηχανών της ΔΙ.ΑΣ. στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για την γρήγορη και ασφαλή διακομιδή στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

«Η κατάσταση του παιδιού είναι κρίσιμη. Έχει βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα χτυπήματα που έχει στο κεφάλι», λέει ο Χρήστος Γεωργίου, χειρούργος ΓΝ Λαμίας.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στο LIVE NEWS. «Τώρα περιμένω ώρα με την ώρα να βγουν οι γιατροί να δω τι θα πουν για το παιδί. Τίποτα άλλο». Το παιδί υποβάλλεται αμέσως σε χειρουργείο και πλέον διασωληνωμένο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Πεζό το παιδί. Πεζό δεν είχε ούτε 1 μέτρο περπατήσει πάνω στην άσφαλτο. Με το που έγινε το τρακάρισμα πήρα το παιδί και…εδώ και 2 βράδια είμαι άυπνος στο νοσοκομείο απ’ έξω». Η 23χρονη οδηγός όπως αποδείχτηκε στην πορεία δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης. «Είναι μια γυναίκα που δεν έχει καν δίπλωμα κι έχει δημιουργήσει κι άλλο θέμα στο παρελθόν σε τέτοιες καταστάσεις».