Αίμα και αιμοπετάλια χρειάζεται ο 5.5 ετών Ιωάννη που θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια απευθύνει η οικογένεια του 5,5 ετών Ιωάννη Γαλετάκη που θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, στο ογκολογικό Νοσοκομείο Ελπίδα – Αγία Σοφία παίδων, εντός του Φεβρουαρίου 2020.

Για επικοινωνία με τους γονείς

Μιχάλης και Αναστασία, γονείς του Γιάννη.
Τηλ. Κιν. : 6977598285

Ζητείται η ευαισθησία σας και η προσφορά σας για τον πεντέμισηχρονών Ιωάννη Γαλετάκη, ο οποίος χρειάζεται το δικό σας…

Gepostet von Γαλετάκης Μιχαήλ am Samstag, 8. Februar 2020

Πληροφορίες για τους δότες αιμοπεταλίων

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

Κάθε πότε μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια οι εθελοντές

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

Οι διαφορές μεταξύ της αιμοδοσίας και της λήψης αιμοπεταλίων

Πρακτικά, οι διαφορές μεταξύ αιμοδοσίας και αιμοπεταλιοδοσίας είναι οι εξής:

·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.

·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.

·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία

Τα στοιχεία του παιδιού για να δώσετε αίμα και αιμοπετάλια

Αίμα μπορείτε να δώσετε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας, με τα στοιχεία του παιδιού και το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, δηλαδή Ογκολογικό Νοσοκομείο “Ελπίδα” Αγία Σοφία Παίδων, Ιωάννης Γαλετάκης.

Αναφορικά με τα αιμοπετάλια μόνο  Ογκολογικό Νοσοκομείο Ελπίδα Αγία Σοφία Παιδιών, Δευτέρα έως και Σάββατο, πρωινές ώρες.

Δείτε το post της έκκλησης