Ακόμη ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει «Το Σχολείο που θέλεις» το φετινό καλοκαίρι

Με περισσότερα υποψήφια σχολεία από κάθε άλλη φορά, πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον «Το Σχολείο που θέλεις», αναλαμβάνοντας τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση σχολικών κτιρίων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Στόχος, ένα πιο όμορφο, φιλικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Φέτος, την ψήφο μας ζητούν συνολικά 20 σχολεία από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου και Πυλαίας – Χορτιάτη. Μέχρι τις 16 Ιουλίου, μπορούμε όλοι να επιλέξουμε, ψηφίζοντας μέσα από την σελίδα του προγράμματος, ποιο από αυτά θα γίνει σαν καινούργιο, μαθαίνοντας τις ανάγκες τους και γνωρίζοντας την ιστορία τους.

Όπως κάθε χρόνο, με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανάδειξη του πρώτου σχολείου σε ψήφους, θα ξεκινήσει άμεσα η ανακαίνισή του. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα προχωρήσει στις επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει σε ένα περιβάλλον πιο ασφαλές λειτουργικό και όμορφο, τόσο για τους μαθητές, όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως έχει γίνει σε 13 ακόμη σχολεία τις περασμένες χρονιές.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προτείνονται από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και εγκρίνονται από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων όπου ανήκουν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα:

8ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, 12ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 17ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 61ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 1ο Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού, 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, 3ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, 4ο & 15ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου, 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, 1o Γενικό Λύκειο Πυλαίας και 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου.

Το πρόγραμμα «To Σχολείο που θέλεις» υλοποιείται από το 2012, με την θερμή υποστήριξη των δημοτικών αρχών και των τοπικών κοινωνιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη βελτίωση σχολικών υποδομών, είναι το πρώτο πρόγραμμα που αναλαμβάνει την εξ’ ολοκλήρου επισκευή και ανακαίνιση σχολικών μονάδων που έχουν αυξημένες ανάγκες, σε συνεργασία με τους Δήμους, τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, και με τελικούς αποδέκτες τους μαθητές. Μέχρι σήμερα, 13 σχολεία έχουν ανακαινιστεί και περισσότεροι από 4.500 μαθητές απολαμβάνουν ένα πιο φιλόξενο σχολικό περιβάλλον, μέσα από μία επένδυση που έχει ξεπεράσει το €1,1 εκατ. Εδώ μπορείτε να δείτε την ιστορία της Ράνιας, μητέρας ενός μαθητή του 92ο Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που ανακαινίστηκε από το πρόγραμμα το 2016, η οποία μοιράζεται το πώς μαζί με την Coca-Cola Τρία Έψιλον, προσέφεραν στα παιδιά ένα ασφαλές, καλύτερο σχολείο και άλλαξαν την σχολική τους εμπειρία. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει αναγνωριστεί για τη συμβολή του, λαμβάνοντας σημαντικές διακρίσεις όπως στα Corporate Excellence Awards 2016 στην κατηγορία Πρόγραμμα/Δράση ΕΚΕ και BRONZE βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2015 στην κατηγορία Εταιρική Υπευθυνότητα /Κοινωνία.

Βελτιώνουμε το σχολικό περιβάλλον με ένα μόνο κλικ στο gr.coca-colahellenic.com!