Ο ΕΟΦ ανακαλεί μια ευρεία γκάμα εξεταστικών γαντιών λόγω προβλημάτων υδατοστεγανότητας

Την ανάκληση της παρτίδας 507133502 (ημ. ληξ.: 06-2020) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος “DERMAGRIP Ultra LS Nitrile Examination Gloves – Powder Free – Μedium” λόγω προβλήματος αντοχής του υλικού και της παρτίδας 608177603 (ημ. ληξ.: 07-2021) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος “Nitrile Examination Gloves – Powder Free – Large” λόγω προβλήματος υδατοστεγανότητας ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία MILONAS ΗΕΑLTH A.E. ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση των παρτίδων του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να τις αποσύρουν και να εφαρμόσει τις διορθωτικές ενέργειες που προτείνει ο κατασκευαστής.

Την ανάκληση των παρτίδων 6102603 (ημ. ληξ.: 11-2021) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος “Γάντια εξεταστικά μη αποστειρωμένα – Μedium” & 6100701 (ημ. ληξ.: 11-2021) και του ιατροτεχνολογικού προϊόντος “Γάντια εξεταστικά μη αποστειρωμένα – Large” λόγω προβλήματος υδατοστεγανότητας ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Η εταιρεία INEΞ ΙΑΤΡΙΚΑ Α.Ε. η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση των παρτίδων του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να τις αποσύρουν και να εφαρμόσει τις διορθωτικές ενέργειες που προτείνει ο κατασκευαστής.

Την ανάκληση της παρτίδας 1968420 (Hμ. ληξ.: 01/2018) του ιατροτεχνολογικού προϊόντος “ΝUGARD LATEX EXAMINATION GLOVES Powdered –Medium” λόγω προβλήματος υδατοστεγανότητας ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Η εταιρεία EUROMART η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση της παρτίδας του προϊόντος στην Ελληνική Αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος προκειμένου να την αποσύρουν και να εφαρμόσει τις διορθωτικές ενέργειες που προτείνει ο κατασκευαστής.