Πέμπτη 27 Μαρτίου
5 λαχταριστά, δροσερά γλυκά με φράουλες που θα λατρέψουν τα παιδιά μας!

5 λαχταριστά, δροσερά γλυκά με φράουλες που θα λατρέψουν τα παιδιά μας!

Η εποχή της φράουλας – του πιο νόστιμου φρούτου – ξεκίνησε!

Αυτήν την εποχή η φράουλα μόλις ξεκίνησε να βρίσκεται διαθέσιμη στην αγορά.  Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, νόστιμη αλλά και μυρωδάτη. Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 λαχταριστά, δροσερά γλυκά με φράουλες που θα λατρέψουν τα παιδιά μας!

Γλυκά με φράουλες: 5 δροσερές συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδιά

Muffins με φράουλα

Yλικά 

250 γραμμάρια ζάχαρη, κρυσταλλική

100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

1 κ.γ. σόδα, σε σκόνη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

2 βανιλίνες

200 γραμμάρια κακάο, κοσκινισμένο

300 ml γάλα φρέσκο

100 γραμμάρια φράουλες, πολτοποιημένες στο multi

Για την κρέμα φράουλας

50 γραμμάρια ώριμες φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και ψιλοκομμένες

200 γραμμάρια τυρί κρέμα

2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει . Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.  Συνεχίζουμε με το κακάο, το γάλα και τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια αραιή ζύμη. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για cup cakes, τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν καλά. Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη κρέμα φράουλας. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις μισές φράουλες, το τυρί και τη μαρμελάδα και δουλεύουμε καλά τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια πυκνή κρέμα. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα . Σκεπάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει λίγο. Μόλις σφίξει γαρνίρουμε τα muffins με αυτήν και προσθέτουμε μια φρέσκια φράουλα για ντεκόρ.

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και ζελέ φράουλα

Υλικά

1½ λίτρο γάλα φρέσκο
600 γρ κρέμα γάλακτος
170 γρ κορν φλαουρ
400 γρ ζάχαρη
3 κγ βανίλια υγρή ή 2 βανίλιες
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κρόκους
1 κ.σ βούτυρο
24 φρυγανιές
1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κούπα νερό
1 ξύλο κανέλας
200 γρ ζελέ κεράσι φράουλα

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό τα 200γρ ζάχαρη, τη κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη. Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή του ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το κρατάμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με την παρασκευή της κρέμας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν καλά. Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα, τα αβγά, ανακατεύουμε καλά και μόλις ζεσταθεί το γάλα με την κρέμα το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, μοιράζουμε τη κρέμα σε δυο μπολ. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά και την κρατάμε στην άκρη.

Βουτάμε τις φρυγανιές μια μια στο σιρόπι και τις στρώνουμε σένα ταψάκι ή πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω τη σοκολατένια κρέμα και τη απλώνουμε σε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια κάνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές και από πάνω στρώνουμε την λευκή κρέμα. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν οι κρέμες. Τέλος βάζουμε το ζελέ και πάλι στο ψυγείο για να πήξει και σερβίρουμε.

 

Κέικ φράουλας

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

160 γρ. ελαιόλαδο

180 γρ. φράουλες καθαρισμένες και πολτοποιημένες

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

60 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

170 γρ. ζάχαρη άχνη & λίγη ακόμα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι· αν αυτό βγαίνει λερωμένο με υπολείμματα νωπής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Γλυκό ψυγείου με φράουλες

 

Υλικά

500 γραμμάρια φράουλες

600 ml κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 βανίλια σκόνη

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Εκτέλεση 

Πλύνετε τις φράουλες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες, αφήνοντας στην άκρη μερικές που θα τις χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρα.Με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος.  Προσθέστε την άχνη και τη βανίλια και και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα πυρέξ βάλτε μία μικρή κουταλιά σαντιγί και κατόπιν τοποθετήστε από πάνω έξι μπισκότα. Καλύψτε τα με μία στρώση σαντιγί και στη συνέχεια απλώστε ένα στρώμα από τις φράουλες.  Συνεχίστε για δύο φορές μέχρι να έχετε τρεις στρώσεις από μπισκότα. Καλύψτε το τελευταίο στρώμα με σαντιγί και προσθέστε μερικές φράουλες.  Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα.  Σερβίρετε με επιπλέον φράουλες.

Παγωμένο γιαούρτι Φράουλα

Υλικά:

500 γραμμ. φράουλες ώριμες και γερές
150 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμειγνύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις στο ψυγείο για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού λεμόνι μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 1-2 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από σίτα για να απομακρυνθούν οι σπόροι της φράουλας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα  με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι αφράτο.

Διαβάστε ακόμα:

Κέικ φράουλας

Ροή Ειδήσεων