Αλφαβητάρι στο χέρι

Αυτό το βιβλίο είναι ένα παιχνιδιάρικο αλφαβητάρι. Αν κοιτάξουμε τα γράμματα πέρα απ’ ό,τι σημαίνουν, θα δούμε πως δεν είναι παρά μικρά σχέδια..

Ζωγραφίζοντας και παίζοντας με τα γράμματα προέκυψε αυτό το βιβλίο: πρώτα σχεδίασα κάθε γράμμα με το πινέλο, ύστερα δημιούργησα μια εικόνα που να το συνοδεύει και τέλος σκέφτηκα μια λέξη που να συνδέει το γράμμα με την εικονογράφηση.

Τώρα, ξεφυλλίζοντας αυτό το αλφαβητάρι, βλέπω ότι τα γράμματα έγιναν φίλοι με τις εικόνες, σαν να γνωρίζονταν από πάντα. Ίσως περίμεναν απλώς να τα ζωγραφίσω, για να αρχίσουν την κουβέντα και να καθρεφτιστούν το ένα στο άλλο.

Το βιβλίο υπογράφει και εικονογραφεί η ISOL, η πολυβραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφο από την Αργεντινή. Η ISOL δημιουργεί εικονογραφημένα βιβλία από την οπτική των παιδιών. Οι εικόνες της πάλλονται από ενέργεια και εκρηκτικά συναισθήματα. Με μια πολύ χαρακτηριστική παλέτα χρωμάτων και με ανεξάντλητες καινοτόμες εικαστικές λύσεις, η ISOL μετατοπίζει εδραιωμένες αντιλήψεις και ωθεί τα όρια των εικονογραφημένων βιβλίων παραπέρα. Έχοντας ως αφετηρία το διαυγές βλέμμα των παιδιών για τον κόσμο, αποδίδει με ισχυρή καλλιτεχνική έκφραση τις ερωτήσεις τους και προσφέρει ανοικτές απαντήσεις. Με απελευθερωτικό χιούμορ και ελαφρότητα διαχειρίζεται ακόμα και τις σκοτεινότερες πλευρές της ύπαρξης

Συγγραφέας: ISOL

Εκδόσεις: Μάρτης

Σελίδες 44

Για παιδιά 4+