Αλληλοκατηγορούνται οι γιατροί για το θάνατο της 14χρονης Κέλλυς

Την ώρα που η υπόθεση του θανάτου της 14χρονης μαθήτριας Κυριακής Ζανιά παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, με την οικογένεια να ζητεί ποινικές ευθύνες από γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας που με τις ενέργειές τους δεν απέτρεψαν το κακό για το αγγελούδι τους, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και Καρδιολόγος, ο οποίος είναι στα βασικά πρόσωπα που επιρρίπτει ευθύνες η ΕΔΕ, κατέθεσε κι εκείνος μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Η μήνυση, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα Documento στο κυριακάτικο φύλλο της, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας και στρέφεται κατά της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ιωάννας Γριβέα που διενήργησε τον έλεγχο και κατά του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη που τη διέταξε, ενώ στο περιεχόμενό της αναφέρονται επιπλέον πρόσωπα και καταστάσεις που σύμφωνα με τον ίδιο οδήγησαν στη τραγική κατάληξη της 14χρονης.

Στο Πειθαρχικό της ΥΠΕ

Η συγκεκριμένη μήνυση έρχεται την ώρα που η υπόθεση συνεχίζει να ελέγχεται διοικητικά σε επίπεδο πλέον Πειθαρχικού Συμβουλίου της 5ης ΥΠΕ, στο οποίο παραπέμφθηκε από το Διοικητή Φώτη Σερέτη. Στο Συμβούλιο δε συμμετέχει ο ίδιος αφού είναι εκείνος που διέταξε την ΕΔΕ. Το Πειθαρχικό συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα (24/10) και μάλιστα αυτοεξαιρέθηκε ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς, καθώς έχει και αυτός μηνυθεί – για άλλη υπόθεση – από τον συγκεκριμένο ιατρό.

Το 5μελες Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ μπορεί να επιβάλλει στέρηση εξέλιξης στους υπεύθυνους για 5ετια ή να το παραπέμψει στο Ανώτατο Πειθαρχικό με το ερώτημα της παύσης για ένα χρόνο.

Οι αποφάσεις του αναμένονται με ενδιαφέρον, ωστόσο η οικογένεια της αδικοχαμένης Κυριακής έχει το δικό της Γολγοθά. Μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους, ακούν τους γιατρούς στους οποίους εμπιστεύθηκαν το λατρεμένο τους παιδί, να αλληλοκατηγορούνται.

Άλλωστε και η συγκεκριμένη μήνυση, έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά το  ρεπορτάζ του LamiaReport, που πρώτο είχε αποκαλύψει ότι το άτυχο κορίτσι εγκαταλείφθηκε σε ένα κοντέινερ έξω από τα Επείγοντα για πολλές και κρίσιμες ώρες, που οδήγησαν στο θάνατό του.

“Να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου…Την παράτησαν 4 ώρες στο κοντέινερ”: Ξεσπά η μαμά της 14χρονης Κέλλυς κατά των γιατρών

Σύμφωνα με την μητέρα της αδικοχαμένης Κυριακής, κ. Ιλόνα, όλα ξεκίνησαν την 29η Νοεμβρίου του 2021 όταν η το παιδί της διεγνώσθη με την διαδικασία rapid test στον ΕΟΔΥ θετική στον κορωνοϊό όπου είχε ήπια συμπτώματα.

«Την 29η Νοεμβρίου 2021 διεγνώσθη με την διαδικασία rapid test στον ΕΟΔΥ η 14χρονη θυγατέρα μας, Κυριακή Ζανιά με κορωνοϊό, γεγονός που δήλωσα αμέσως στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας, στο οποίο φοιτούσε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία.

Τα συμπτώματά της ήταν ηπιότατα και πήρε αμέσως φαρμακευτική αγωγή κατόπιν οδηγιών των ιατρών μας» λέει μεταξύ άλλων η κ. Ινόλα μιλώντας στο protothema.gr

Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ 14ΧΡΟΝΗΣ

Όμως, το Σάββατο στις 4 Δεκεμβρίου, η Κυριακή παραπονέθηκε στην μητέρα της ότι είχε ζαλάδα και αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο προκειμένου να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο της Λαμίας.

«Την 4η Δεκεμβρίου 2021 και ώρα περίπου 8:15 π.μ η Κυριακή αισθανόταν μία ελαφρά ζαλάδα. Ώρα 8:57 π.μ κάλεσα το ΕΚΑΒ, γιατί τρόμαξα, και ανέφερα τα παραπάνω. Πράγματι, το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε αμέσως και έφτασε στο σπίτι μας ώρα 9:10.

Με ειδοποιούν τηλεφωνικά οι άντρες στο ΕΚΑΒ ότι έφτασαν κάτω από το σπίτι μας, και φορέσαμε διπλή μάσκα, γάντια, πήρα αγκαζέ την Κυριακή και κατεβήκαμε 50 σκαλιά από τον γ’ όροφο της οικοδομής, που διαμένουμε (δεν διαθέτει ανελκυστήρα), και ανεβήκαμε άλλα 12 σκαλοπάτια για να βγούμε στο πεζοδρόμιο, όπου μας περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ανέβηκε μόνη της η Κυριακή στο όχημα και ακολούθησα εγώ με την αδελφή της. Ώρα 9:19 π.μ απεχώρησε το ΕΚΑΒ για το Νοσοκομείο Λαμίας» είπε.

Στο νοσοκομείο έφτασαν γρήγορα και το ΕΚΑΒ την μετέφερε σε ένα κοντέινερ δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ στο οποίο γινόταν η διαλογή ασθενών για κοβιντ.

“ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ 4 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ”

«Περί ώρα 9:25 π.μ φτάσαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και μας οδήγησαν στο κοντέινερ δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ. Ώρα 10:30πμ της έκαναν καρδιογράφημα και της έβαλαν ορό.

Και ενώ περνούσε η ώρα, χωρίς κανένας να έρχεται ή να ενδιαφέρεται για την Κυριακή, ενώ εγώ ζητούσα διαρκώς ενημέρωση και να έρθει γιατρός να δει την κόρη μου, περίπου ώρα 13:30μμ διαμαρτυρήθηκε το κορίτσι ότι αισθανόταν μια επιβάρυνση και αμέσως η θεία της Μαρία ξαναενόχλησε το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να κάνουν κάτι για το παιδί» υπογράμμισε η κ. Ιλόνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα πάντα με την μητέρα της άτυχης 14χρονης, το παιδί μπορούσε να περπατήσει και έδειχνε να έχει τις αντοχές της καθώς ότι της ζητούσαν το έκανε μόνη της χωρίς την βοήθεια νοσηλευτών ή άλλων ανθρώπων κάτι που δείχνει ότι η Κυριακή είχε ακόμη τις δυνάμεις της.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

«Η Κυριακή σηκώθηκε, περπάτησε, βγήκε από το κοντέινερ χωρίς βοήθεια και κάθισε μόνη της στο καρότσι, όπου εκεί περίμενε ο τραυματιοφορέας.

Ο δε τραυματιοφορέας υπέδειξε στην θεία της να κατεβάσει τα υποπόδια του καροτσιού και η Κυριακή λέει στην θεία της «όχι θεία, μπορώ να το κάνω μόνη μου», όπως και το έκανε. Εν συνεχεία την μετέφεραν στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών. Όλα αυτά έγιναν από ώρα 13:45 έως 14:00 περίπου» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό που τονίζει η κ. Ιλόνα είναι το γεγονός πως ως γονέας δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία υγεία της κόρης της από την στιγμή που μπήκε μέσα στο κτήριο του νοσοκομείου ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πως μέσα σε μια στιγμή «έχασε» το παιδί της.

“ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ….”

«Από εκεί και ύστερα δεν είχαμε καμία ενημέρωση περί της εξέλιξης της υγείας της Κυριακής έως που βγήκαν χωρίς καν να μας συλλυπηθούν και μας ανακοίνωσαν ότι έφυγε. Εύχομαι η ψυχή του παιδιού μας να βρει δικαίωση με την τιμωρία όλων των υπαιτίων για τον θάνατό του και καμία άλλη οικογένεια να μην βιώσει όσα βιώσαμε και βιώνουμε έως σήμερα» ανέφερε η πονεμένη μητέρα.

Οι συνήγοροι της άτυχης οικογένειας της 14χρονης Κυριακής, κ. Σοφία Σταυράκη και ο κ. Πάρης Παπαδάκης, σε δηλώσεις τους για την υπόθεση του θανάτου της ανήλικης μαθήτριας υπογραμμίζουν πως βάση της έρευνας και του πορίσματος της ΕΔΕ προκύπτουν εγκληματικές ευθύνες των ιατρών και μάλιστα σε περισσότερα από ένα πρόσωπα.

ΤΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΗΣ 14ΧΡΟΝΗΣ ΚΕΛΛΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ

Διαβάστε επίσης:

Μενεγάκη: Πώς της ζήτησε η μικρή Μαρίνα να την βάψει για το Halloween – Η απορία της που μας βρήκε σύμφωνους!

Βίντεο-σοκ: Πατέρας χτυπά την 14χρονη τενίστρια κόρη του γιατί δεν έπαιξε καλά στην προπόνηση

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Πρωτιά για την ομάδα του iGEM Thessaly 2022 σε διεθνή διαγωνισμό με θέμα το περιβάλλον