Αν είσαι μαμά που δουλεύει αυτές τις μέρες από το σπίτι, η ζωγραφιά αυτού του παιδιού θα σε “τσακίσει”

Αν είναι δύσκολες οι συνθήκες στο σπίτι για τα παιδιά και τους εργαζόμενους γονείς αυτές τις μέρες, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τα μοναχοπαίδια και τις μαμάδες που μένουν μόνες μαζί τους όλη την ημέρα, ενώ πρέπει ταυτόχρονα και να εργαστούν από το σπίτι.

Οι ισορροπίες είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν και οι ρόλοι μπλέκονται κατά την διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να είναι πάντα κάποιος ρηγμένος.

Και όταν η μαμά συνειδητοποιεί, ότι αυτός είναι το ίδιο της το παιδί… οι τύψεις έρχονται (για ακόμα μια φορά) και την πνίγουν.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Πρίγια Αρμίν, μιας νέας μαμάς από τις ΗΠΑ που εργάζεται σε εξαιρετικά νευραλγική θέση σε μεγάλη πολυεθνική, η οποία ένιωσε εξαιρετικά άσχημα, όταν ο 6χρονος γιος της εμφανίστηκε στο γραφείο της πριν από μερικές ημέρες, στις 6 το απόγευμα, δίνοντάς της μία ζωγραφιά, στην οποία η πολυάσχολη μαμά απάντησε απλά ‘α πολύ ωραία αγάπη μου΄, χωρίς καν να την δει.

Τότε ο μικρός της ζήτησε να κοιτάξει τη ζωγραφιά καλύτερα και όταν το έκανε… αυτό της έσκισε την καρδιά:

«-Μαμά, τελειώνεις;» τη ρωτά στη ζωγραφιά του. Για να λάβει την απάντηση που οι περισσότερες από εμάς δίνουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η Πρίγια εξομολογείται, ότι ένιωσε ακόμα χειρότερα, όταν συνειδητοποίησε πόση δουλειά είχε ακόμα εκείνη την ημέρα, καθώς και ότι αυτό της συνέβαινε σχεδόν κάθε απόγευμα.

Και, όπως φαίνεται, όχι μόνο σε εκείνη, αφού αμέτρητοι ήταν οι χρήστες του LinkedIn, όπου ανάρτησε την εικόνα, οι οποίοι της απάντησαν πόσο ταυτίζονται με τις ενοχές που νιώθει: «Ενοχές που δεν είμαι καλά, πνευματικά και συναισθηματικά. Που δεν περνώ ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά μου, παρόλο που είμαστε όλη μέρα στον ίδιο χώρο… Το μόνο θετικό σε όλο αυτό είναι, ότι συνειδητοποιώ πόσο χαίρονται τα παιδιά μου που είμαι μαζί τους στο σπίτι…»

Πηγή: cafemom.com