Αναγόρευση του Κώστα Γιαννόπουλου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμ. Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών

Αναγόρευση του Κώστα Γιαννόπουλου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμ. Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, τιμώμενος για τα 26 χρόνια αδιάκοπης και ουσιαστικής προσφοράς του δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη ή κίνδυνο.

Σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2021 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και μελών του επιστημονικού προσωπικού του Οργανισμού ο κ. Γιαννόπουλος τιμήθηκε για την κοινωνική εργασία στην οποία έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή, με αφοσίωση και απόλυτη προσήλωση στο δικαίωμα κάθε ενός παιδιού στη ζωή, την υγεία και την ευημερία.

Η ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Με τον Χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστου Μπούρα πραγματοποιήθηκε η έναρξη της εκδήλωσης. Στον Χαιρετισμό του ο Πρύτανης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το Πανεπιστήμιο μας αποδίδει την τιμή που αξίζει σε ένα πρόσωπο που έχει καταφέρει να φέρει Χαμόγελο σε περισσότερα από 1.800.000 παιδιά. Ο Κώστας Γιαννόπουλος εικοσιέξι χρόνια επιδίδεται σε έναν απίστευτο αγώνα και προσφέρει με ανεξάντλητη δύναμη και αφοσίωση ενδιαφέρον, στοργή και αγάπη και κυρίως σκύβει με σεβασμό στα προβλήματά των παιδιών και δίνει λύσεις που εξασφαλίζουν το μέλλον τους. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει χρέος και οφειλή όχι μόνον να τιμά αλλά και να συνδράμει ανθρώπους αυτής της εμβέλειας. Ο Κώστας Γιαννόπουλος μετουσιώνει σε πράξη την ανθρωπιά και την κοινωνική αλληλεγγύη με αδιάκοπο αγώνα ώστε να δίνει ελπίδα στο μέλλον. Στο μέλλον που είναι τα παιδιά».

Για το έργο, την προσφορά και την προσωπικότητα του τιμώμενου μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Ιωάννης Δρίτσας. Στη συνέχεια, ακολούθησε η τελετή αναγόρευσης του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Καθηγητή Γεώργιο Νικολάου και η περιένδυσή του από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Κώστα Γιαννόπουλου με θέμα «25 Χρόνια για το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος βαθιά συγκινημένος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή, τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για “Το Χαμόγελο του Παιδιού” να αποτελώ και επισήμως μέλος της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, και μάλιστα του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας.

Εδώ και 26 χρόνια, στο “Χαμόγελο”, υπηρετούμε την κοινωνική εργασία, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, μέσω του εξειδικευμένου και ολιστικού έργου μας δίπλα σε κάθε ευάλωτο παιδί ή οικογένεια.

Σε 26 χρόνια προσφοράς, και με την αμέριστη συνεργασία μίας από τις πολυπληθέστερες επιστημονικές ομάδες, έχουμε δώσει ένα “φιλί ζωής” σε χιλιάδες παιδιά σε ανάγκη ή κίνδυνο.

Αφιερώνω αυτή την ημέρα στον γιο μου, Ανδρέα, σε κάθε ένα από τα παιδιά που φροντίσαμε, στους εργαζόμενους, τους εθελοντές, και όλους εκείνους που μας στηρίζουν και συμμετέχουν στην προσπάθειά μας. Σας ευχαριστώ θερμά για την τεράστια τιμή

Διαβάστε επίσης:

Δώστε στα παιδιά φτερά, αλλά αφήστε τα να μάθουν να πετούν μόνα τους!

H εορτάζουσα Νίκη Κεραμέως ποζάρει αγκαλιά με τους γιους της!

Το φαινόμενο Unschooling: Μαμά σταμάτησε τα παιδιά της από το σχολείο και επιλέγουν μόνα τι θα μάθουν