Ανακαλούνται και άλλες ακατάλληλες μάσκες για παιδιά και ενήλικες

Ανακαλούνται και άλλες ακατάλληλες μάσκες για παιδιά και ενήλικες

Δεν έχουν τέλος οι ανακλήσεις ακατάλληλων μασκών FFP2 και ΚΝ95 για παιδιά και ενήλικες.

Για την ανάκληση από την αγορά μασκών λόγω ακαταλληλότητας ενημερωθήκαμε μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τρέχουσα εβδομάδα για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Αυτές είναι οι μάσκες που ανακαλούνται

Μάσκα για παιδιά FFP2

Κοινοποιούσα χώρα Βέλγιο

Το προϊόν φέρει σήμανση CE, αλλά η ικανότητα φιλτραρίσματος του δεν μπορεί να δοκιμαστεί από σχετικό αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης της συμμόρφωσης λόγω του μικρού μεγέθους του. Κατά συνέπεια, δεν αποδεικνύεται ότι το προϊόν πληροί τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας· ως εκ τούτου, ακόμη και αν συνδυάζεται με άλλα συνιστώμενα μέτρα, ενδέχεται να μην προστατεύει δεόντως.
Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και με το σχετικό ευρωπαϊκό πρότυπο EN 149.

Εμπορικό σήμα Mundosalud

Ονομασία Kids Mask Kadi-001

Τύπος/αριθμός μοντέλου Kadi-001

Αριθμός παρτίδας M20200917

Γραμμωτός κώδικας 6970911119921

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ

Ο χρήστης αναλαμβάνει προστατευτικό αποτέλεσμα βάσει της επισήμανσης (FFP3 και CE). Η συγκράτηση σωματιδίων/φίλτρου του υλικού είναι ανεπαρκής (μετρούμενες τιμές: έως 99 % μείον 20 %). Κατά συνέπεια, το προϊόν δεν πληροί τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας· ως εκ τούτου, ακόμη και αν συνδυάζεται με άλλα συνιστώμενα μέτρα, ενδέχεται να μην προστατεύει δεόντως.

Αναπνευστήρας/FFP3 προστατευτική μάσκα

Σήμανση προϊόντος: 3231 FFP3 NR D KN95 (Σημείωση: KN95 χαρακτηρίζεται) EN149:2009 CE0086 Προϊόν Πιστοποιητικό: Ονομασία προϊόντος: KN95 Μίας χρήσης προστατευτική μάσκα (μη ιατρική) παρτίδα αριθ.: YF20210301 Ημερομηνία παραγωγής: 2021.03.01 Ισχύς: 2 έτη

Ονομασία 3231 FFP3 NR D KN95

Τύπος/αριθμός μοντέλου 3231

Αριθμός παρτίδας YF20210301

Χώρα καταγωγής Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ

Η ασφάλεια του προϊόντος δεν μπορεί να αποδειχθεί λόγω της απουσίας σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων από τον τεχνικό φάκελο. Επιπλέον, η συσκευασία περιείχε διαφορετικούς τύπους μάσκες. Λόγω των ελλείψεων αυτών, το προϊόν δεν πληροί τις απαιτήσεις και, ως εκ τούτου, ακόμη και αν συνδυάζεται με άλλα συνιστώμενα μέτρα, ενδέχεται να μην προστατεύει δεόντως. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και με το σχετικό ευρωπαϊκό πρότυπο EN 149.

Ονομασία KN95 MASK

Τύπος/αριθμός μοντέλου KN95 / PM2.5

Χώρα καταγωγής Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ

Η συγκράτηση σωματιδίων/φίλτρου του υλικού (μετρούμενες τιμές: έως 92 %) και η συνολική ικανότητα διήθησης της μάσκας (μετρούμενες μέσες τιμές: το 86 %) είναι ανεπαρκές. Κατά συνέπεια, το προϊόν δεν πληροί τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας· ως εκ τούτου, ακόμη και αν συνδυάζεται με άλλα συνιστώμενα μέτρα, ενδέχεται να μην προστατεύει δεόντως.
Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και με το σχετικό ευρωπαϊκό πρότυπο EN 149.

Μάσκα φίλτρου σωματιδίων

Εμπορικό σήμα Magis Pharma

Ονομασία
FFP2 Mondmaskers Masques pour la Bouche

Τύπος/αριθμός μοντέλου
LK-008

Αριθμός παρτίδας
202012

Γραμμωτός κώδικας
4267571

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ

Διαβάστε επίσης:

Μπαμπάς 4χρονης Μελίνας: «Γιορτάζω τον θάνατό της – Κανείς δεν καταδικάστηκε, μόνη η κόρη μου σε αιώνια φυλακή»

Πέθανε από κορωνοϊό 32χρονος αναπληρωτής εκπαιδευτικός – Πατέρας βρέφους 1 έτους

Σχ.χρ. 2021 -22: Αυτά είναι τα σχολεία που αποκτούν ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό

Με 20.000 κρούσματα ημερησίως το κόστος του PCR πρέπει να μειωθεί άμεσα