Ανατροπή με τον θάνατο της Τζωρτζίνας και την κεταμίνη- Ακυρώθηκε ως εύρημα και η σχολική τσάντα της 9χρονης

Ξεσπά η μητέρα στην Πάτρα: «Ψάχνουν ντε και καλά για δολοφόνο!»

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο 15ήμερο για την υπόθεση θανάτου των παιδιών στην Πάτρα καθώς αναμένουμε τα πορίσματα μετά και τις τοξικολογικές εξετάσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς για την Τζωρτζίνα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.

H υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα και καθημερινά οι εξελίξεις και οι ανατροπές είναι διαδοχικές. Σήμερα το φως της δημοσιότητας “βλέπει” ένα σημαντικό εύρημα που ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο επίμαχο θέμα της θανατηφόρας χορήγησης κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Θάνατος Τζωρτζίνας: «Ανατροπή» με την κεταμίνη στα ούρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», στη εξέταση που έγινε στο αίμα της 9χρονης – σε Εργαστήριο των Αθηνών κατά παραγγελία της αρμόδιας Ανακρίτριας – δεν εντοπίστηκε μεταβολίτης της κεταμίνης στα ούρα!

Αντιθέτως, ο μεταβολίτης είχε εντοπιστεί στην εξέταση που είχε -σε προγενέστερο χρόνο- διενεργηθεί από τον καθηγητή Ράικο στο Ειδικό Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, με την μετέπειτα υποσημείωση ότι… «η κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα», οπότε προκύπτει πως κάποιος τη χορήγησε, ενώ αυτή νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

«Πάτημα» για την υπεράσπιση της Πισπιριγκου

Το νέο στοιχείο χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερα σοβαρό», αφού δίνει «πάτημα» στην υπεράσπιση της κατηγορουμένης να θέσει υπό αμφισβήτηση τα αποτελέσματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να ενισχύσει την προσφυγή του δικηγόρου της Πισπιρίγκου, Οθωνα Παπαδόπουλου, κατά της απορριπτικής απόφασης της Ανακρίτριας, για επενεξέταση του δείγματος με την κεταμίνη στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, πολύ δε περισσότερο αφού ο εκεί διευθυντής του – καθηγητής Τοξικολογίας Τσατσάκης, δείχνει να διαφωνεί με τη μεθοδολογία του συναδέλφου του Ράικου στο ΑΠΘ.

Ακυρώθηκε ως εύρημα και η σχολική τσάντα της 9χρονης

Στην εισαγγελία της Πάτρας κατέληξε εν τέλει η σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας την οποία περιέφερε για δυο-τρεις ημέρες ο δικηγόρος Ανδρεας Θεοδωρόπουλος ο οποίος νωρίτερα την είχε αφαιρέσει από το σπίτι της Ευγενιας Κούτρα στην Πάτρα.

Όπως αναμενόταν η 18η τακτική ανακρίτρια δεν έκανε δεκτή την τσάντα αλλά και τα στοιχεία (ζωγραφιές, κτλ) που βρίσκονταν σε αυτή καθώς η κίνηση του Θεοδωρόπουλου ακύρωσε τα όποια αποδεικτικά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz η κυρία Σαλλαπα διαβίβασε την τσάντα στην εισαγγελια Πρωτοδικών Αθηνών η οποία λόγο αναρμοδιότητας έστειλε την τσάντα στην εισαγγελία της Πάτρας.

Η τοπική εισαγγελική Αρχη καλείται πλέον να διερευνήσει κατά ποσο ο δικηγορος διέπραξε ποινικό αδίκημα ενώ υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Θεοδωρόπουλου έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις από τον Μανο Δασκαλακη και από την Δήμητρα Πισπιριγκου

Διαβάστε επίσης:

Σία Κοσσιώνη: Η φωτογραφία της από την τελευταία μέρα του σχολείου εκπροσωπεί τη μέση εργαζόμενη μάνα

Aγωνία στα Χανιά: Στην ΜΕΘ βρέφος 24 ημερών με κορωνοϊό που εμφάνισε επιπλοκές

Νίκος Γκάλης: «Ο μικρόσωμος θεός» που έγινε μάθημα στα σχολεία