“Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τα 3 παιδιά. Ας σωθεί η ζωή της μάνας τους” – Δε θα μάθουμε ποτέ αν είχε χορηγηθεί κεταμίνη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Στην Πάτρα σε κλίμα μυστικότητας το Ανθρωποκτονιών της Αττικής για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στην Πάτρα βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο τελευταίος κύκλος των καταθέσεων που αφορούν περιστατικά και συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους η Μαλένα και η Ίριδα, τα δύο από τα τρία παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με το pelop.gr, για να τηρηθεί η μυστικότητα της διαδικασίας είναι άγνωστο το αν θα πάνε οι μάρτυρες στο αστυνομικό ή δικαστικό Μέγαρο, χωρίς και ν’ αποκλείεται άλλος χώρος όπου πρόκειται να ληφθούν οι καταθέσεις.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τα 3 παιδιά. Ας σωθεί η ζωή της μάνας τους”

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του συνηγόρου της 33χρονης κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου, για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας όπου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό” ανέφερε ότι “Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τη ζωή της Τζωρτζίνας,της Ίριδας κ της Μαλένας. Η ζωή της κατηγορουμένης μπορεί να σωθεί”

Δρομολογούνται εξελίξεις

Η έξι μηνών Ίριδα και η 3,5 ετών Μαλένα, φαίνεται πως δρομολογούν τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες δεν έχει ανιχνευτεί καμία τοξική ουσία στους ιστούς των δύο παιδιών. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τοξικός παράγοντας που να συμμετέχει στους μηχανισμούς θανάτων, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Alpha, το πόρισμα δεν θα αναφέρει ως αιτία θανάτου τα παθολογικά αίτια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών θα κάνει λόγο για κοινή αιτία θανάτου στα δυο κοριτσάκια, για αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις, για μη παθολογικά αίτια, αλλά και ασφυκτικό θάνατο -σύμφωνα με τα ιστοπαθολογικά ευρήματα.

“Πιθανότατα να έχουμε χάσει πολλά ευρήματα – Αναμένω τα νέα στοιχεία”

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ για την υπόθεση ο ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε  ότι «αναμένει τα νέα στοιχεία για να δει κατά πόσο θα στηριχθεί μία νέα ανθρωποκτονία».

«Με δεδομένο ότι οι τοξικολογικές είναι αρνητικές, τα πορίσματα θα στηριχθούν στα ιστοπαθολογικά ευρήματα» είπε ο κ. Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι μόνο τα θετικά αποτελέσματα των εξετάσεων είναι αξιοποιήσιμα.

«Θα πρέπει να φέρουν κάποια νέα στοιχεία στο φως γιατί τα παλιά ιστοπαθολογικά έχουν κριθεί και έχουν βγει δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις, μία για τη Μαλένα και μία για την Ίριδα», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι «η ανθρωποκτονία δεν μπορεί να στηριχθεί σε μια διαφορετική ερμηνεία των ήδη υπαρχόντων παθολογικών ευρημάτων. Πρέπει να προκύψουν καινούργια ευρήματα τα οποία θα μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα».

Δε θα μάθουμε ποτέ αν είχε χορηγηθεί κεταμίνη

Απαντώντας στο ενδεχόμενο να έχει γίνει χρήση κεταμίνης και στα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα, όπως συνέβη με την 9χρονη αδελφούλα τους, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε κατηγορηματικά όχι: «Από την στιγμή που έχουν βγει οι τοξικολογικές αρνητικές ξεχνάμε τη χορήγηση ουσιών και το θάνατο μέσω αυτού του μηχανισμού».

Και όπως τόνισε, «δε θα μάθουμε ποτέ αν είχε χορηγηθεί κεταμίνη γιατί δεν υπάρχουν υλικά για να γίνουν νέες τοξικολογικές εξετάσεις».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής εξέφρασε την άποψη ότι έγιναν σοβαρά λάθη στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας, τα οποία και οδήγησαν τα πράγματα στο σημείο που είμαστε σήμερα.

«Πιθανότατα έχουμε χάσει πολλά ευρήματα τα οποία θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα αν γινόντουσαν όλες οι εξετάσεις σε βάθος, κατά τη διάρκεια του θανάτου» ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «τα ιστοπαθολογικά θα μας δώσουν απαντήσεις».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του επισήμανε ότι και ο ίδιος «αναμένει τα νέα στοιχεία για να δει κατά πόσο θα στηριχθεί μία νέα ανθρωποκτονία από τους ιατροδικαστές».

Διαβάστε επίσης:

Χριστίνα Κοντοβά: Το βίντεο από τη βάπτιση της Έιντα είναι ό,τι ωραιότερο είδαμε τελευταία (video)

Τι σημαίνει να είσαι γονιός… Νacho: Μία αμφιλεγόμενη, αλλά δημοφιλής μέθοδος ανατροφής

Θρήνος στη Λαμία: “‘Εσβησε” η 46χρονη Άντζυ, μητέρα 2 παιδιών

Στο πένθος βυθίστηκε το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για την 22χρονη Γεωργία που κατέρρευσε και πέθανε μέσα στο στάδιο