Άνδρος: 72χρονος ιερέας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο αγόρι

Ένας 72χρονος συνταξιούχος ιερέας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονου αγοριού, έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας το απόγεμα της περασμένης Πέμπτης, καθώς η οικογένεια κατέθεσε μήνυση σε βάρος του μετά την εξομολόγηση του παιδιού ότι ο ιερέας επιτέθηκε και θώπευσε τα γεννητικά του όργανα.

Ο 15χρονος που παραθέριζε με την οικογένεια του σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Κόρθι της Άνδρου, γνωρίστηκε με τον συνταξιούχο ιερέα που διαμένει στην Αθήνα και κάθε χρόνο επιλέγει το νησί για τις διακοπές του.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του, απομακρύνθηκε λέγοντας ότι θα συναντούσε τον 72χρονο προκειμένου να του μιλήσει για την εκκλησία και να του ζητήσει συμβουλές. Όμως, ο ηλικιωμένος φέρεται να είχε άλλα σχέδια. Απομόνωσε τον ανήλικο και άρχισε να θωπεύει τα γεννητικά του όργανα. Το παιδί έφυγε τρέχοντας χωρίς να πει στους γονείς του για την επίθεση που είχε δεχθεί.

Όμως την επόμενη ημέρα, αδυνατώντας να αποκρύψει όσα βίωσε, τα εξομολογήθηκε στους γονείς του και εκείνοι με τη σειρά τους κατέθεσαν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ο 72χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Σύρου, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.