Απίστευτο: Αυτή η ευρωπαϊκή χώρα αποφάσισε από σήμερα καθολική απαγόρευση των εκτρώσεων!

Θα περίμενε κανείς μία τέτοια απόφαση να παρθεί σε κάποιο αυστηρά θρησκόληπτο κράτος του κόσμου, από αυτά που στερούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και που αντιμετωπίζουν τις γυναίκας σαν αντικείμενα και μηχανές αναπαραγωγής.

Φαίνεται, όμως, πως ο συντηρητισμός επιστρέφει με ανησυχητικές εκφάνσεις ακόμα και στην κατ’επίφαση πιο προοδευτική ήπειρο του πλανήτη.

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μη μας κάνει εντύπωση, η χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας βάσει της οποίας ποινικοποιούνται όλες οι εκτρώσεις, πλην των περιπτώσεων σοβαρών προβλημάτων στο έμβρυο ή σε περίπτωση που έχει υπάρξει βιασμός, αιμομιξία και σοβαρός κίνδυνος για την υγεία της γυναίκας.

Έπειτα από αυτή την ανακοίνωση, η Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ντούνια Μιγιάτοβιτς δήλωσε, ότι η ημέρα σηματοδότησε μια «θλιβερή ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Η κατάργηση της βάσης για σχεδόν όλες τις νόμιμες αμβλώσεις στην Πολωνία ισοδυναμεί με απαγόρευση και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ ομάδες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προβεί σε τέτοιους περιορισμούς.

Οι εργασίες για την αλλαγή του εν λόγω νόμου των αμβλώσεων ξεκίνησαν πέρυσι από βουλευτές του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης. Η πλειοψηφία των δικαστών του δικαστηρίου διορίστηκε από το ίδιο κόμμα.

Με πληροφορίες από το BBC.