Απίστευτο! Η οικογένεια του 2 μηνών βρέφους ζητά να της επιστραφεί το ροτβάιλερ

Μια βδομάδα συμπληρώθηκε από την τραγωδία που συνέβη στα Γλυκά Νερά όταν ένα βρέφος μόλις 2 μηνών δέχθηκε φονική επίθεση από το θηλυκό ροτβάιλερ της οικογένειας.

Το σκυλί από την πρώτη ημέρα του τραγικού περιστατικού φιλοξενείται στην «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία» και σύμφωνα με πληροφορίες το ροτβάιλερ δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του άτυχου βρέφους είχε δηλώσει στην Αστυνομία τα κάτωθι για την συμπεριφορά του σκυλιού: «Το σκυλί το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας», αποκλείοντας κάθε φημολογία ότι το ροτβάιλερ ζήλευε το μωράκι.

Η οικογένεια επιθυμεί να πάρει πίσω το σκύλο της

Σύμφωνα με το κ. Κανούρη, υπεύθυνο κτηνίατρο της «Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας», επειδή το ζώο είναι ιδιόκτητο είτε θα επιστρέψει πίσω στην οικογένεια, είτε θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Ειδικότερα όπως δήλωσε στο Newsit.gr ο κ. Κανούρης «Μέλος της οικογένειας έχει ζητήσει να πάρει το σκυλί. Είναι ιδιόκτητο το ζώο, ανήκει στη μητέρα και δεν μπορεί να δοθεί για υιοθεσία. Ο αδελφός της μητέρας σαφώς μπορεί να το πάρει αν του το δώσει η αδελφή του στην οποία ανήκει, αφού όμως του το επιτρέψει η Εισαγγελία»,

Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής

Στο διαδίκτυο ήδη διεξάγεται η συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα “Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής” όπου καλούνται οι χρήστες να δώσουν την θετική τους ψήφο ώστε να ΜΗΝ θανατωθεί το ροτβάιλερ.

Οι δημιουργοί του ψηφίσματος γράφουν χαρακτηριστικά στη σελίδα του ψηφίσματος “ Είναι τραγικό που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο
παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια. Η λύση του προβλήματος δεν είναι να
αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου, η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο σωστή λύση απ’ ότι μια «εύκολη» απόφαση ευθανασίας εάν και εφόσον παρθεί.

Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε την ζωή του.  

Πολλές φορές η εύκολη απάντηση/λύση δεν σημαίνει πως είναι η σωστή,υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα των χειριστών/κηδεμόνων είναι το αποτέλεσμα της εικόνας του σκύλου,όσο υπεύθυνα “δουλεύεις” τον τετράποδο φίλο σου,τόσο πιο πολύ αυτή η “επένδυση” θα έχει ως ανταμοιβή την όμορφη
συμβίωση.Θεωρώ πως η καθημερινή ενασχόληση με δημιουργικές ασκήσεις κάνει καλύτερο τον σκύλο μας και εμάς τους ίδιους.

Ο σκύλος μας έχει την ανάγκη να μάθει από εμάς…… ας μην καταδικάζουμε αθώες ψυχές για την αδιαφορία/απραξία ή τα λάθη ανθρώπων.

Μπορείτε να στηρίξετε το εν λόγω ψήφισμα πατώντας εδώ