“Ασυνόδευτο”: Η ταινία του 3ου Νηπιαγωγείου Βουτών στέλνει μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς

Oι μικροί μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Βουτών στην Κρήτη δημιούργησαν και πρωταγωνιστούν σε ένα υπέροχο ταινιάκι μικρού μήκους που στέλνει σημαντικά μαθήματα ζωής τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.

Με αφορμή την προστασία ενός αδέσποτου ασυνόδευτου ζώου, μας διδάσκει ότι η αγάπη βρίσκεται παντού, ότι τα παιδιά χωρίς οικογένεια ( «τα ασυνόδευτα»), μπορούν να βρουν αγάπη και στοργή, ότι κανένα πλάσμα δεν πρέπει να είναι καταφρονεμένο και ότι η βοήθεια μπορεί να έρθει από εκεί που δεν την περιμένεις. Παράλληλα, θίγεται το φαινόμενο της αρπαγής, εξαφάνισης, εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών, δίνοντας το μήνυμα στα παιδιά ότι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια, να αντισταθούν, να μιλήσουν και να σωθούν. Θίγεται ακόμα το θέμα της αναδοχής και της υιοθεσίας όπου στο τέλος υπάρχει η γνωριμία και συνύπαρξη της βιολογικής οικογένειας με την οικογένεια της «καρδιάς», που μεγάλωσε και αγάπησε το «ασυνόδευτο».

Όπως αναφέρουν και οι δασκάλες τους “Η νέα μας ταινία “Ασυνόδευτο’ είναι γεγονός! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του τμήματος 2- ολοήμερο, για την ακούραστη προσπάθεια τους, τη διάθεση, τη ζωντάνια, το κέφι και το πείσμα, καθ όλη την διάρκεια των προβών και των γυρισμάτων. Θερμές ευχαριστίες στους γονείς που πήραν μέρος στην ταινία, στους γονείς που βοήθησαν στο τελικό μοντάζ της και σε όλους τους γονείς που μας υποστήριξαν και ενθάρρυναν σε αυτή την παιγνιώδη αλλά και κοπιαστική εργασία!Ελπίζουμε τα μηνύματα της ταινίας να έχουν απήχηση σε μικρούς και μεγάλους.”

Ένα μεγάλο μπράβο και στην κα Μάνια Περάκη Μακρή Προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγειου Βουτών και δημιουργό των μαθητικών ταινιών μικρού μήκους.

Η υπόθεση της ταινίας

Ένα σκυλάκι απροστάτευτο και μόνο βρίσκεται εκτεθειμένο σε ένα κόσμο εχθρικό, που το περιφρονούν και το χλευάζουν. Το σκυλάκι αυτό καθώς και ένα παιδί που γίνεται φίλος του, μαθαίνουν σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους, αλήθειες της ζωής και αξίες όπως η φιλία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη.

Τα παιδιά μαθαίνουν να μη βιάζονται να κατακρίνουν κάποιο, λόγω της διαφορετικής εμφάνισης, καταγωγής ή ευφυΐας. Μαθαίνουν ότι όλοι κάποιες στιγμές μπορεί να είμαστε ευάλωτοι, μόνοι, ή ασυνόδευτοι και σε όλους μπορεί να συμβεί ένα απρόοπτο κακό. Μαθαίνουν ακόμα να ζητάνε βοήθεια όταν χρειαστεί, να αποφεύγουν τις «κακοτοπιές» και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Ας δούμε μαζί την ταινία