Αύριο η κηδεία του 2,5 ετών παιδιού που πέθανε από ασφυξία – Η παράκληση των γονιών

Αύριο, Πέμπτη στις 10:00 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι, οι γονείς του 2,5 ετών αγοριού που πέθανε από ασφυξία όταν παγιδεύτηκε στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού των γονιών του, θα πουν το “τελευταίο αντίο” στον πρωτότοκο γιο τους.

Παράκληση των γονιών, στην κηδεία αντί στεφάνων να δοθούν τα χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού, παρόλο που τον Σεπτέμβριο υπήρχε καταγγελία στον Οργανισμό για παραμέληση του παιδιού.

Το παιδάκι προσπάθησε να απεγκλωβιστεί

Ο μόλις 2.5 ετών μικρούλης που ακόμη δεν είχε βαπτιστεί αλλά θα έπαιρνε το όνομα Αχιλλέας, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, παγιδεύτηκε σε περιβάλλον με έλλειψη οξυγόνου. Ο μικρός, μπαίνοντας στον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού, δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και δεν είχε οξυγόνο.

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά στο protothema.gr είναι συγκλονιστικές για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε το παιδί αλλά και κατά πόσο υπέφερε μέσα στον αποθηκευτικό χώρο-φέρετρο:

«Το παιδί βρέθηκε σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο και έχασε δραματικά και σταδιακά τη ζωή του μέσα από ένα ασφυκτικό μηχανισμό. Ο ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου είναι μια διαδικασία πραγματικά επώδυνη. Η ασφυξία δεν συμβαίνει στιγμιαία, δεν είναι μια ανακοπή, άρα σημαίνει ότι κρατάει κάποιο χρόνο που είναι από λεπτά μέχρι και παραπάνω. Αυτό έχει να κάνει με τη δυνατότητα που έχει ο χώρος να έχει κάποιο λίγο οξυγόνο. Υπήρχαν κάποια σημάδια τα οποία χαρακτηρίζονται ιατροδικαστικά ότι είναι περιθανάτια στο μέτωπο του παιδιού και αυτά εκτιμούμε ότι είναι σημάδια από τα οποία προκλήθηκαν από την προσπάθειά του παιδιού να απεγκλωβιστεί» .