Διδυμότειχο: Συνελήφθη η μητέρα του βρέφους που δαγκώθηκε από ποντίκια

Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η είδηση του μόλις 100 ημερών βρέφους που διακομίστηκε νωρίτερα σήμερα σε νοσοκομείο στο Διδυμότειχο και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με σοβαρά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, αφού, όπως επιβεβαιώνουν και οι γιατροί δέχθηκε στον ύπνο του επίθεση από ποντίκια.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τον παππού του, σε άθλια κατάσταση, σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου στο newsit.gr, κ. Χρήστος Καπετανίδης:

«Το παιδί ήρθε 8:30 το πρωί στο νοσοκομείο μας, το έφερε ο παππούς του. Είναι ένα παιδάκι περίπου 100 ημερών, γεννήθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ήταν αφυδατωμένο και με υποθερμία.

Tον ανέλαβαν οι γιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί, ενημερώθηκαν και οι κατάλληλες υπηρεσίες καθώς έφερε τραύματα στο χεράκι του αλλά όχι από αιχμηρό αντικείμενο ή από κάτι άλλο. Τα τραύματα που φέρει έχουν χαρακτηριστεί σοβαρά από την γιατρό.

Αυτή τη στιγμή το παιδάκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, θεωρήθηκε αναγκαίο να γίνει αυτό για καλύτερη θεραπεία. Όταν έφυγε από εμάς η κατάσταση της υγείας του παιδιού ήταν σταθερή».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτρη Αδαμίδη που μίλησε επίσης στο newsit.gr, «Έχει βεβαιωθεί ότι τα τραύματα που φέρει το μωρό είναι από κάποιο ζώο. Είναι αρκετά τα τραύματα σε έκταση. Είναι ένα κομμάτι από το μάγουλο, η σάρκα από την μύτη, όλο το δέρμα και ένα τμήμα μυών από τον ένα βραχίωνα και πολλές αμυχές στα κάτω άκρα».

Ο κ. Αδαμίδης δεν απέκλεισε το παιδί να δεχόταν την επίθεση από τα τρωκτικά για μέρες! «Αν πράγματι τα τραύματα προκλήθηκαν από ποντίκι, σημαίνει ότι το έτρωγε το παιδί για ημέρες, αν προκλήθηκαν από ένα άγριο σκυλί για παράδειγμα, μπορεί να έγινε η επίθεση μόνο μια φορά».

Το θετικό είναι πως «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, ευτυχώς, για την ζωή του παιδιού, δεν υπάρχει τρώση μεγάλου αγγείου ώστε να αιμορραγεί». Φαίνεται όμως πως για το 3,5 μηνών αγγελούδι μόλις τώρα ξεκινάει ένας Γολγοθάς. «Μόλις πάρουμε τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο θα μπει χειρουργείο το παιδί. Έχουν επιληφθεί οι παιδοχειρουργοί, οι πλαστικοί χειρουργοί και οι παιδίατροι».

Συνελήφθη η μητέρα του 3,5 μηνών μωρού

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός πως οι γονείς δεν άκουσαν καθόλου το μωρό να κλαίει από την βίαιη επίθεση, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα του Έβρου.

Συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί ώρες αργότερα, όταν ξύπνησαν.

Όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν, συνέλαβε τη 16χρονη μητέρα και τον 22χρονο πατέρα του βρέφους, για παραμέληση ανηλίκου. Η οικογένεια ζούσε σε σπηλιά στο Διδυμότειχο!

Ο κ. Αδαμίδης συνεχίζει λέγοντας ότι μόλις η κατάσταση το επιτρέψει, στο μωρό από το Διδυμότειο «θα γίνει εγχείρηση για την περιποίηση των τραυμάτων και πλαστική επέμβαση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα χειρουργεία». Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή. «Θα χρειαστεί επίσης συνεχής φροντίδα και αυτό είναι πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει αξιόπιστο περιβάλλον. Κάποιος πρέπει να σταθεί στο παιδί και να κάνει τον ρόλο της μητέρας του, δηλαδή να το πλένει, να το αλλάζει και να το ταΐζει, συνήθως κατόπιν εισαγγελικής εντολής νοσηλεύονται παραμελημένα παιδιά στο νοσοκομείο», κατέληξε ο κ. Αδαμίδης.

Το κοριτσάκι από το Διδυμότειχο θα χρειαστεί νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να βρίσκεται από 24ωρη παρακολούθηση. Σε περίπτωση που η νοσηλεία διαρκέσει για περισσότερο από μια εβδομάδα, είτε γιατί η κατάσταση υγείας το επιβάλλει, είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, δεν είναι βέβαιο ότι επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των τριών βαρδιών. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται το κοριτσάκι να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.