Αυτά είναι τα 7 επικίνδυνα παιχνίδια του ΤikTok με τα οποία είναι “κολλημένα” τα παιδιά

Τα social media έχουν γίνει αχώριστος φίλος παιδιών και εφήβων με το ΤikTok να κατέχει αδιαμφισβήτητα τα πρωτεία. Το τελευταίο διάστημα όλο και ακούμε για επικίνδυνες προκλήσεις και παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των παιδιών καθώς επιθυμώντας να δείξουν σε φίλους και άλλους χρήστες ότι είναι δυνατοί και δεν δειλιάζουν συμμετέχουν σε άκρως επισφαλείς δοκιμασίες.

Αυτά είναι τα 7 επικίνδυνα παιχνίδια του ΤikTok με τα οποία είναι “κολλημένα” τα παιδιά

Αλιεύσαμε στη σελίδα του CSI Institute μια εξαιρετική ανάρτηση όπου παρουσιάζονται οι επικίνδυνες προκλήσεις που αυτή τη στιγμή παρακολουθούν και πολλές φορές μιμούνται τα παιδιά μέσω ΤikTok. Πρόκειται για προκλήσεις δεν είναι μόνο επικίνδυνες αλλά και δυνητικά θανατηφόρες.

Γιατί τα παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια θανάτου και τις προκλήσεις; Η ειδικός απαντά στο Infokids.gr

Η ψυχοπαιδαγωγική σύμβουλος, Χρυσούλα Μαυράκη, σε δηλώσεις της στο Infokids αναφορικά με την μόδα των παιχνιδιών θανάτου και την επιμονή των παιδιών να τα ακολουθούν φανατικά, παραβλέποντας τον κίνδυνο για τη ζωή τους εξήγησε ότι “Τα παιδιά και κυρίως οι έφηβοι αναζητούν την αποδοχή και τη διάκριση ανάμεσα στους συνομηλίκους τους με κάθε τρόπο, ακόμα και ακραίο και επικίνδυνο.

H ορμή της νεότητας τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι άτρωτοι και κανένα κακό δεν θα πάθουν. 

Οι γονείς θα πρέπει να επιβλέπουν διακριτικά μεν αποτελεσματικά δεν τις ασχολίες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού τους, περνώντας πάντα το αίσθημα της αγάπης, της αποδοχής και της θετικής ενίσχυσης για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Το σχολείο θα πρέπει να βοηθά τα παιδιά στη δημιουργία υγιούς προσωπικότητας με αξίες και πρότυπα και να αποτρέπει ανταγωνιστικές πρακτικές. 

Το κάθε παιδί είναι μοναδικό και σημαντικό. Έχει τα δικά του χαρίσματα και ο στόχος θα πρέπει να είναι το ευ ζην, η χαρά και όχι αποκλειστικά η επιτυχία και η διάκριση.”

Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κάθε γονέας όμως έχει τον τρόπο να βρίσκεται δίπλα στο παιδί του και να το ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για το εικονικό περιβάλλον του TikTok, Instagram κτλ. Όταν το παιδί είναι καλά ενημερωμένο, αποκτά την σιγουριά για το πώς να κινηθεί με ασφάλεια στο διαδίκτυο χωρίς να ανησυχείτε για τους πιθανούς κινδύνους.”

Διαβάστε επίσης:

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά της Αττικής με τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που είδατε ποτέ σας περιμένει!

Γονείς, σας αφορά! Υποχρεωτικό το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού – Τι ισχύει για τα ανασφάλιστα παιδιά

Το Μουσείο Ζωολογίας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με 2 ευρώ είσοδο το σαββατοκύριακο (28-29/5)