Μητέρα Παρθένος: Τα χαρακτηριστικά της πιο σχολαστικής μαμάς του ζωδιακού

Τα περισσότερα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου χαρακτηρίζονται για την οργανωτικότητα, τη σχολαστικότητα και την αγάπη τους στην τάξη και το πρόγραμμα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί με την τελειομανία και την τετράγωνη λογική έχει και η μαμά Παρθένος, η οποία θα μπορούσαμε να πούμε είναι η πιο… υποχόνδρια του ζωδιακού.

Η Παρθένος γιορτάζει τα γενέθλιά της από τις 23 Αυγούστου έως τις 22 Σεπτεμβρίου και αν και οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο δεν σκέφτονται έντονα τη δημιουργία οικογένειας, όταν το αποφασίσουν αφοσιώνονται πλήρως σε αυτόν τον ρόλο τους.

Τα θετικά στοιχεία της

Από τη στιγμή που θα κάνει οικογένεια, η γυναίκα Παρθένος, δίνεται ολοκληρωτικά σε αυτή και καταφέρνει να καλύψει τις οποιεσδήποτε ανάγκες των παιδιών της.

Είναι ειδήμων στο να γνωρίζει και να επιλέγει το καλύτερο για τους άλλους, ιδιαίτερα γι’ αυτούς στους οποίους προσφέρει τις υπηρεσίες και την αγάπη της, ενώ βοηθά το παιδί της να αναπτύξει κριτική σκέψη και να λειτουργεί με βάση το αίτιο και το αποτέλεσμα και όχι την καθαρή παρορμητικότητα.

Το σπίτι της  είναι πάντα τακτοποιημένο, ενώ τα παιδιά της γνωρίζουν από μικρά και θα ακολουθούν πάντα σωστή διατροφή. Επίσης, λειτουργεί συνέχεια με βάση ένα πρόγραμμα, πράγμα το οποίο προσφέρει στα παιδιά της σιγουριά και ηρεμία.

Τα αρνητικά στοιχεία της

Η ανάγκη της να έχει τα πάντα υπό έλεγχο και να λειτουργεί βάση προγράμματος, έχει – αρκετά συχνά – αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά της, τα οποία χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και νιώθουν αμήχανα αν κάνουν κάτι λάθος.

Επιπλέον, τα παιδιά της γίνονται -με τη σειρά τους- τελειομανή, βιώνουν έντονο άγχος και ανασφάλεια, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της μητέρας τους, χαλαρώνουν δύσκολα και δεν απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής ανέμελα.

Τέλος, η αυστηρή κριτική που ασκεί στους άλλους μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά και ως κινητήριος δύναμη για να ανελιχθούν οι αγαπημένοι της στα σκαλοπάτια της ευτυχίας.

Η μαμά Παρθένος μπορεί να ακούγεται… αυστηρή και λιγάκι “σκληρή”, αλλά όσα κάνει τα κάνει από την αμέριστη αγάπη στην οικογένειά της και την ανάγκη της να λειτουργούν όλα ομαλά για να αποφεύγονται εντάσεις και συγκρούσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Μητέρα Λέων: Τα χαρακτηριστικά που την κάνουν την πιο δυναμική μαμά του ζωδιακού

Μητέρα Καρκίνος: Τα χαρακτηριστικά της «τέλειας» μαμάς του ζωδιακού

Μαμά Ιχθύς: 10 στοιχεία που την ξεχωρίζουν από τις άλλες μαμάδες του ζωδιακού