Μητέρα Καρκίνος: Τα χαρακτηριστικά της “τέλειας” μαμάς του ζωδιακού

Λέγεται ότι η γυναίκα που ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου έχει τα χαρακτηριστικά της… τέλειας μαμάς. Η οικογένεια είναι ό,τι σημαντικότερο για εκείνη, ενώ η μεγαλύτερη χαρά της είναι να φέρει παιδιά στον κόσμο.

Ποια είναι, όμως, τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά της μαμάς Καρκίνου, που γιορτάζει τα γενέθλιά της από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 22 Ιουλίου;

Τα θετικά στοιχεία της

Η επιτομή της μητρότητας

Τα μητρικά της συναισθήματα πηγάζουν από τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα της και γι’ αυτό θεωρείται ιδανική στο να προσφέρει στοργή, προστασία, άνεση και αγάπη.

Η αγάπη για τα παιδιά της ξεπερνά τα πάντα, ενώ φαίνεται να αγαπά και κάθε στιγμή της μητρότητας. Δέχεται με υπομονή ακόμα και τις δυσκολίες, ενώ λατρεύει τις οικογενειακές παραδόσεις και τα οικογενειακά τραπέζια, στα οποία είναι, φυσικά, η οικοδέσποινα!

Η καθαρή διαίσθηση

Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο γνωστό για το διαισθητικό στοιχείο του χαρακτήρα του. Η μητέρα Καρκίνος, λοιπόν, γνωρίζει τις ανάγκες του νεογέννητου – κατά κύριο λόγο παιδιού της – και τις ικανοποιεί με ευκολία και επιτυχία.

Ο ορισμός της προστασίας

Η μαμά Καρκίνος δεν θα αφήσει τίποτα και κανέναν να στεναχωρήσει και να πληγώσει τα παιδιά της. Θα είναι δίπλα τους πάντα, ακόμα και όταν αυτά μεγαλώσουν. Τα παιδιά της μαμάς Καρκίνου δεν θα νιώσουν ποτέ αβοήθητα και δεν θα μείνουν ποτέ «ξεκρέμαστα». Θα έχουν πάντα δίπλα τους την τέλεια μαμά τους.

Τα αρνητικά στοιχεία της

Δεν υπάρχουν πολλά αρνητικά στην μαμά Καρκίνο, αφού, σύμφωνα με τα άστρα, η Καρκίνος αποτελεί υπόδειγμα μητέρας. Ένα, όμως, χαρακτηριστικό της είναι και το μεγαλύτερο και σοβαρότερο ελάττωμά της, η τάση της να προστατεύει και να «υπηρετεί» συνέχεια τους άλλους.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η μαμά Καρκίνος δεν θα αφήσει κανέναν να πληγώσει τα παιδιά της.

Όσο όμορφο και καλό είναι να προστατεύεις τα παιδιά σου, όμως, άλλο τόσο «επικίνδυνο» μπορεί να γίνει γι’ αυτά. Η μαμά Καρκίνος πολλές φορές ξεχνά ότι τα παιδιά της είναι αυτόνομες προσωπικότητες και προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της τρόπο σκέψης και δράσης.

Στην προσπάθειά της να τα προστατεύσει από το να πληγωθούν, οδηγείται σε συγκρούσεις μαζί τους, ειδικά όταν εκείνα διανύουν τα χρόνια της εφηβείας. Για να γίνουν ανεξάρτητοι άνθρωποι θα πρέπει, η μητέρα τους να καταλάβει ότι τα παιδιά της πρέπει να εκτεθούν στη σκληρή πραγματικότητα της ζωής, χωρίς ωραιοποιημένα σενάρια.

Διαβάστε ακόμα

Μαμά Ταύρος: Τα χαρακτηριστικά της πιο τρυφερής μαμάς του ζωδιακού

Μαμά Αιγόκερως: Όσα κρύβονται κάτω από το δυναμικό της προφίλ

Μαμά Ιχθύς: 10 στοιχεία που την ξεχωρίζουν από τις άλλες μαμάδες του ζωδιακού

Μαμά Υδροχοός: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της μαμάς που μένει πάντα… παιδί