Μαμά Υδροχοός: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της μαμάς που μένει πάντα… παιδί

Από τα μισά σχεδόν του Ιανουαρίου και έως τα τέλη Φεβρουαρίου τα αστρολογικά ημερολόγια αφιερώνουν τις ημέρες τους στο ζώδιο του Υδροχόου, ένα ζώδιο το οποίο χαρακτηρίζεται για τον καινοτόμο και ρηξικέλευθο χαρακτήρα του.

Ποια είναι, όμως, τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου και τι την κάνει να ξεχωρίζει ως μαμά; Μπορεί να μην κοιμόμαστε αγκαλιά με τον αστρολογικό μας χάρτη, αλλά μια ματιά στα γενικά χαρακτηριστικά μας οι περισσότερες θα τη ρίξουμε, έτσι δεν είναι; Ας τα δούμε, λοιπόν…

Η γυναίκα που ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου είναι αισιόδοξη και χαμογελαστή. Είναι ικανή και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ενθουσιάζεται και παθιάζεται πολύ, αλλά το ίδιο εύκολα μπορεί να… ξενερώσει. Η γυναίκα Υδροχόος αυτοσαρκάζεται, τσαλακώνεται και είναι απρόβλεπτη, ενώ τις περισσότερες φορές δεν βιάζεται να γίνει γρήγορα μαμά. Όταν φτιάξει, όμως, οικογένεια ξέρει πώς να φροντίσει οι δικοί της να νιώθουν ξεχωριστοί.

Η μαμά Υδροχόος

Η μαμά Υδροχόος είναι πολύ ευχάριστη. Είναι η μαμά που οι έφηβοι φίλοι των παιδιών της θέλουν να συναναστραφούν και η κόρη της, δανείζεται τα ρούχα της. Της αρέσει να μιλά με τους νέους (πολλές φορές γίνεται πρότυπο γι’αυτούς), ενώ τα παιδιά της παίρνουν το παράδειγμά της και χαίρονται που τα κάνει να νιώθουν ξεχωριστά. Η μαμά Υδροχόος έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συχνά την κάνουν να μοιάζει περισσότερο με την καλύτερη φίλη των παιδιών της, παρά με τη μαμά τους – πράγμα που έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του.

Από την άλλη, βέβαια, ο κυκλοθυμικός χαρακτήρας της μπορεί να μπερδεύει τα παιδιά, ενώ το γεγονός της «αέναης» νεότητάς της, καμιά φορά «κουράζει» τους γύρω της. Η φυσική της υπεροψία, μπορεί να της δημιουργήσει προβλήματα στον τρόπο έκφρασης της αγάπης και των τρυφερών συναισθημάτων της. Μπορεί να είναι αφοσιωμένη στα παιδιά της, αλλά διατηρεί από αυτά μια… μικρή απόσταση.

Έχοντας γεννηθεί στο ζώδιο του ανθρωπισμού, η μητέρα Υδροχόος ενδιαφέρεται για τους άλλους και θα μεγαλώσει τα παιδιά της μαθαίνοντάς τα να ασχολούνται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί τους και παράλληλα να σκέφτονται και τους εαυτούς τους. Είναι πρόθυμη να βοηθήσει και θα διδάξει στα παιδιά της μαθήματα αδερφοσύνης και ανθρωπιάς.

Σε κάθε περίπτωση η μαμά Υδροχόος είναι η έμπνευση και η βάση στήριξης πολύ ενδιαφέροντων και πολύπλευρων προσωπικοτήτων, με πολλές κοινωνικές ευαισθησίες και ιδιαίτερα κοφτερό μυαλό, των οποίων τους φόβους μπορεί να ημερώσει με τα λόγια και τη στοργή της.